• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 30 november 2016

Drenthe 200: extreem in alles

Op 28 december staat de tweede editie van de Drenthe 200 op het programma. Een ultramarathon over 200 km voor mountainbikers, fatbikers of cyclocrossers.
Drenthe 200: extreem in alles

In het buitenland worden regelmatig marathons voor mountainbikers georganiseerd. Dat zijn geen gebruikelijke toertochten over 25 of 50 km, maar lange afstanden boven de 100 km. Ook in Nederland zijn er echter extreme uitdagingen te vinden. Op 28 december staat de tweede editie van de Drenthe 200 op het programma. Een ultramarathon over 200 km voor mountainbikers, fabikers of cyclocrossers. Alleen voor goed getrainde diehards dus.

Extreem in alles

Deze ultramarathon is niet voor iedereen weggelegd. Alleen als je fysiek en mentaal het uiterste van je lichaam en geest wilt vragen, is de Drenthe 200 wat voor jou. Voor de 200 kilometer heb je 18 uur de tijd. Een gemiddelde van ruim 11 km per uur. Niet mis over zo’n afstand. Houd er rekening mee dat je de zwaarste weertypes tegen kunt komen. Maar het is niet alleen lijden. De natuur in Drenthe is fantastisch en de route voert zo nu en dan ook over gave trails.

Voor de 200 kilometer heb je 18 uur de tijd. 

Parcours

De start en finish zijn in Roden. De route voert de deelnemers door de gemeenten Noordenveld, Tynaarlo, Assen, Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Westerveld en Midden-Drenthe. Om de 30 kilometer doemt een checkpoint op. Het definitieve parcours wordt in de week voor het evenement bekend gemaakt zodat je deze op GPX kunt downloaden. 

Deelnemen?

Ben jij die diehard die zijn hand niet omdraait voor dergelijke afstanden? Dan kun je nog inschrijven. Het inschrijfgeld bedraagt € 60,-. Daarvoor is jouw hele dag verzorgd en geven we extra service aan jou en jouw volgers. Ook dragen we dit jaar € 5,- per deelnemer af aan Staatsbosbeheer voor het gebruik van de bossen en natuurgebieden.

Update 22-12-2016: inschrijven is niet meer mogelijk.

Meer informatie vind je op www.drenthe200.nl
 

5 Tips voor je eerste marathon

Je kunt alleen een topprestatie neerzetten wanneer jij en je bike in optimale conditie zijn. Hoe je daarvoor zorgt? Lees onze 5 tips en verschijn goed voorbereid aan de start.

Meer info
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant