Laatst gewijzigd op 12 december 2016
Laatst gewijzigd op 12 december 2016

De nieuwste mtb-routes

Elk jaar komen er weer mooie mountainbikeroutes bij. Op deze uitdagende, technische trails in de mooiste natuurgebieden kun je je heerlijk uitleven. Een update van nieuwe en aangepaste routes.
1
MTBroute Horst
Horst (Limburg)
Mountainbiken
17,2 km
0

Deze route door de Schadijkse bossen bestaat - op enkele honderden meters na - volledig uit slingerende singletracks. Een groep fanatieke MTB'ers uit Noord-Limburg heeft in samenwerking met Staatsbosbeheer een prachtige speeltuin neergelegd met korte venijnige klimmetjes, krappe kombochten en enkele snelle afdalingen. Je stuurtechniek wordt hier behoorlijk op de proef gesteld. De toptijd op deze route staat onder de 45 minuten. Fiets jij deze tijd uit de boeken?

Mountainbiken
17,2 km
0
Bekijk deze route
 
2
MTBroute Rijssen
Rijssen (Overijssel)
Mountainbiken
18,3 km
0

Deze route is in 2016 onder handen genomen door routebouwer Patrick Jansen en flink opgewaardeerd. Deze afwisselende route rond de Rijsserberg (32,4 meter hoogte) - ook wel het Hollandse Schwarzwald genoemd - zit vol met korte klimmetjes en scherpe bochten. Vooral de ravijntjes zijn de moeite waard om een tripje naar het oosten van het land te plannen. Deze route is overigens goed te combineren met de (opgeknapte) MTB-routes van Holten, Markelo en Hellendoorn.

Mountainbiken
18,3 km
0
Bekijk deze route
 
3
MTBroute Dorst
Dorst (Noord-Brabant)
Mountainbiken
8,3 km
0

Op het eerste gedeelte van de route door de Seterse bossen kun je even warm worden of juist lekker doorknallen. Na ongeveer 900 meter volgt er een scherpe bocht naar links waarbij je de ene naar de andere kombocht instuurt. Door de hogere kom kun je deze bochten op flinke snelheid nemen. Naast vele bochten en korte klimmetjes bevat de route ook een leuke schans (voor de geoefende biker). De route kan gereden worden in combinatie met de route in Teteringen (Cadettenkamp)

Mountainbiken
8,3 km
0
Bekijk deze route
 
4
MTBroute Amerongen
Amerongen (Utrecht)
Mountainbiken
17,8 km
0

De 18 kilometer lange (280 hoogtemeters) route ligt in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug tussen Amerongen en Veenendaal. Na de upgrade in 2015 staat de route steevast in de top 10 populairste routes van Nederland. De route maakt optimaal gebruik van het hoogteverschil en door de vele kombochten behoudt je je 'flow'. Let wel op! Overschat je niet en fiets op een snelheid die past bij je ervaring.

Mountainbiken
17,8 km
0
Bekijk deze route
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS

Deel dit artikel