• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 18 september 2023

De magie van wind en water: de Zeeuwse Wind Route

De Zeeuwse Wind Route voert door het schilderachtige landschap van de Zeeuwse eilanden, over de imposante Zeelandbrug en langs de indrukwekkende Oosterscheldekering. Dat betekent 126 kilometer lang genieten. Of afzien, als het hard waait.
De magie van wind en water: de Zeeuwse Wind Route
De magie van wind en water: de Zeeuwse Wind Route
De Zeeuwse rondrit is 126 kaarsrechte kilometers lang en zorgvuldig gemarkeerd met wit-rode bordjes en is ontworpen om met de klok mee te rijden. Maar de vrijheid ligt bij jou als renner, want je bepaalt zelf het start- en eindpunt van dit micro-avontuur. Onderweg geniet je van fraaie vergezichten, de serene aanblik van de zee en het geluid van het water.

De bruggen die je oversteekt zijn niet alleen een verbinding tussen land en water, maar bieden ook een moment van bezinning en bewondering voor de vindingrijke waterwerken. De route voert enerzijds over afgelegen weggetjes, door uitgestrekte polders en fraaie dijken. Anderzijds trap je over brede fietspaden naast de N-wegen, zoals op de Zeelandbrug en Oosterscheldekering op Neeltje Jans. Deze nodigen uit om de hardcore wielrenner in jezelf te ontdekken. Het zijn fietspaden, die afhankelijk van de wind, je doen vliegen of stoempend laten afzien.

Download de routeBram de Vrind
Door Bram de Vrind

Gek van reizen én fietsen. Inspireert fietsers letterlijk hun grenzen te verleggen met reisverslagen op Fietssport.nl en in Fietssport Magazine.

Dit vind je misschien ook interessant