• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 3 mei 2023

Dáárom wil je fietsen in Zwitserland

Het lijkt de laatste tijd wel alsof op verjaardagen niemand meer naast ons wil zitten. Of het komt doordat we tot in den treure over fietsen in Zwitserland ouwehoeren? Misschien.
Dáárom wil je fietsen in Zwitserland
Dáárom wil je fietsen in Zwitserland

Dus dachten we: laten we de voor ons belangrijkste redenen om een fietsvakantie in Zwitserland te boeken eens beknopt onder elkaar zetten. Als inspiratie voor jou en als leidraad voor ons.

1. Bijzonder veelzijdig

Groot is Zwitserland misschien niet per se, divers des te meer. Of je nu je gravelbike, mountainbike of racefiets meeneemt. En of je jezelf nu wilt afbeulen op de flanken van een Alpenreus of het liever 30 hartslagen rustiger aan doet. Het kan allemaal.

2. Groen en goed bereikbaar

Wij reizen naar en binnen Zwitserland het liefst per trein. Ze rijden stipt op tijd, doen zelfs de kleinste dorpjes aan en voor je fiets is genoeg ruimte. Met de Swiss Travel Pass is het ook nog eens een stuk voordeliger. Kom je met je elektrische auto? Laadpalen te over. Zo maken die Zwitsers duurzaam reizen makkelijk. Swisstainable, noemen ze het zelf.

3. Alles is geregeld

De kwaliteit van het asfalt, de bewegwijzering van de trails , de hoeveelheid watertappunten: alles is hier goed geregeld. Fijn, want zo haal je het optimale uit die dagen op de fiets.

4. Engels? No problem!

Vind je het lastig om in het Frans of Italiaans uit te leggen dat de kogellagers in je trapas wel wat vet kunnen gebruiken? Snappen we. Maak je in Zwitserland geen zorgen, op de meeste plekken kom je met Engels een heel eind.

5. Een écht fietsland

Zwitsers zijn fietsers. En dat blijkt niet alleen uit het palmares van Fabian Cancellara en de degelijkheid van BMC. De fietsfaciliteiten in hotels zijn hier van hoog niveau, zeker bij de officiële Swiss Bike Hotels. In de dalen liggen veel puntgave fietspaden en moet je toch de weg op, dan zijn de automobilisten bijzonder vriendelijk.

6. Voor kopmannen én kopvrouwen

In 2023 besteedt Zwitserland met het 100% Women-programma extra aandacht aan de fietssters onder ons. Er worden fietsreizen voor vrouwen georganiseerd en je kunt verschillende fietsevenementen bezoeken.

Ontdek meer

Wij kunnen dus nog wel even doorgaan over onze liefde voor fietsland Zwitserland. Maar ga er naartoe, stap op die fiets en binnen luttele kilometers weet je dat woorden domweg tekort schieten. Wil je je optimaal voorbereiden op je reis naar dit fietsparadijs? Bekijk dan onze Ontdek Zwitserland-pagina met routes, spots, tips en informatie over de regio's Bern, Graubünden, Vaud, Luzern, Ticino en Wallis. Of bezoek de uitgebreide website MySwitzerland.com voor meer info onder meer over bestemmingen, overnachten en evenementen. 
Ontdek Zwitserland

Van uitgerekte Alpenweiden naar imposante bergtoppen en van strakblauwe meren naar knusse bergdorpjes. Elke kilometer heeft iets nieuws in petto. Ontdek wat Zwitserland fietsers te bieden heeft, download de mooiste routes en lees praktische tips.

Ontdek
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant