• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 14 maart 2023

Dáárom gaat jouw volgende fietsreis naar Ticino

Ticino is niet alleen het zuidelijkste, maar ook het warmste en zonnigste Zwitserse kanton. Op je racefiets, MTB of gravelbike ontdek je de imposante bergen zoals van de ansichtkaarten. Wij geven je een aantal tips voor jouw reis naar dit kanton.
Dáárom gaat jouw volgende fietsreis naar Ticino
Dáárom gaat jouw volgende fietsreis naar Ticino

Dáárom gaat jouw volgende fietsreis naar Ticino:

1. Boordevol fietsmogelijkheden

Racen, gravelen, mountainbiken, het kan hier allemaal. En waar sommige Zwitserse regio’s alleen in de zomer het bezoeken waard zijn, biedt Ticino in elk jaargetijde fietsgenot.

2. Het beste van beide werelden

Het eten, de espresso en het klimaat zijn van het niveau Zuid-Europa, de  bergen en de voorzieningen zijn zo Zwitsers als een zakmes. Wat wil je nog meer?

3. Goed en groen bereikbaar

Fietsen mag dan duurzaam zijn, een ouderwetse benzinebak is dat niet bepaald. Gelukkig is de treinverbinding erg goed. Vertrek je in Amsterdam, dan sta je iets meer dan 10 uur later met je voetjes in het Lago.

Ons allergelukkigste momentje

Als we op dat terras aan het meer toch nog een tweede espresso bestellen. We hebben een flinke fietsdag voor de boeg, maar wie doet ons wat?

Favoriete…

…beklimming
De Monti della Gana vanuit Cugnasco, waar de bomen je op warme dagen van aangename schaduw voorzien. 

…afdaling
Weinig lekkerder dan 24 kilometer cruisen terwijl je praktisch geen trap verricht. Ga zeker de Passo dello Scopello af, richting een verkoelend Lago Maggiore.

…lokale biertje
Wij zijn fan van Birra Bozz en Rud Bir. Van dat tweede merk dronken we de 6612 Bionda, een blond biertje dat op warme dagen perfect tot z’n recht komt.

…lokale gerecht
Torta di pane is een broodcake die men als dessert serveert. Het ontstond ooit als manier om restjes te gebruiken, en kan worden bereid met allerlei ingrediënten. Van amaretti-koekjes tot noten en van marsala tot grappa.

…uitzichtpunt
Ons zicht op het meer als we de Alpe di Neggia beklimmen. Onze hartslag komt niet onder de 180, en dat komt vast door de schoonheid van de omgeving. Toch?

…uitstapje zonder fiets
De Ghisla Art Collection is een bijzonder museum, van de binnen- en de buitenkant.

Ga zeker kijken bij

Krachtvoer en -drank vind je bij

Doe je oogjes toe in

Laat je fiets opknappen bij


Terug naar Ontdek Zwitserland.
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant