• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 14 maart 2023

Dáárom gaat jouw volgende fietsreis naar Bern

Serene riviertjes, kristalheldere meren, imposante watervallen en gigantische gletsjers. Er is weinig dat kanton Bern niet te bieden heeft. Wij geven je drie redenen waarom jouw volgende fietsreis naar dit Zwitserse kanton moet gaan.
Dáárom gaat jouw volgende fietsreis naar Bern
Dáárom gaat jouw volgende fietsreis naar Bern

1. Elke kilometer is anders

Weinig regio’s zijn zo divers als Bern. Push jezelf tot het uiterste boven de boomgrens of bol lekker uit langs de Aare-rivier. Het kan allemaal.

2. Je snuift hier meer dan alleen berglucht

Ook aan cultuur geen gebrek, met hoofdstad Bern misschien wel als hoogtepunt. Niet voor niets staat het op de Unesco Werelderfgoedlijst.

3. Kaas, kaas en nog eens kaas

Emmentaler komt uit ‘Das Emmental’ en dat ligt, je raadt het al, in kanton Bern. En, geloof ons: die kaas smaakt hier honderd keer beter dan thuis.

Ons allergelukkigste momentje

Als we van onze mountainbike stappen nadat we rond het Meer van Brienz hebben gefietst en met fietsbroek en al het water betreden.

Favoriete…

…beklimming
De abendberg, ten zuidwesten van Interlaken, als je het ons vraagt. Onverhard 986 meter omhoog op een afstand van zo’n 8 kilometer. Lekker!

…trail
De in 2022 geopende Höchst Trail in de regio Adelboden-Lenk. 3,8 kilometer aan puur downhill genot.

…lokale biertje
Simmentaler. Met een brouwerij in Lenk, middenin de bergen. Die Mountain Pale Ale smaakt na een tocht naar de Simmenfälle-watervallen geweldig.

…plek voor een duik
Het prachtige meer van Brienz of Der Wohlensee. Die laatste is twintig minuutjes fietsen vanuit het centrum van Bern.

…weetje
Dé Fabian Cancellara komt hier vandaan. Dus als je hier goed traint, vlieg je ook opeens veel makkelijker over die Vlaamse en Noord-Franse kasseien.

…uitzichtpunt
Bovenop Die Grosse Scheidegg, vanwaar je de top van de Eigerberg bewondert. Je kunt er zowel op je mountainbike als op je racefiets komen.

Ga zeker kijken bij

Krachtvoer en -drank vind je bij

Doe je oogjes toe in

Laat je fiets opknappen bij


Terug naar Ontdek Zwitserland.
Ontdek Zwitserland

Van uitgerekte Alpenweiden naar imposante bergtoppen en van strakblauwe meren naar knusse bergdorpjes. Elke kilometer heeft iets nieuws in petto. Ontdek wat Zwitserland fietsers te bieden heeft, download de mooiste routes en lees praktische tips.

Ontdek
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant