• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 14 maart 2023

Dáárom gaat jouw volgende fietsreis naar Alpes Vaudoises

In dit Zwitserse kanton toverde zowat elke meter asfalt een lach op ons gezicht. Wij vertellen je waarom het hier fantastisch fietsen is en geven je tips voor je verblijf.
Dáárom gaat jouw volgende fietsreis naar Alpes Vaudoises
Dáárom gaat jouw volgende fietsreis naar Alpes Vaudoises

Dáárom gaat jouw volgende fietsreis naar Alpes Vaudoises

1. Volop klassieke cols

Het gebied vormt niet voor niets een vast decor van grote wielerrondes als de Ronde van Romandië en de Ronde van Zwitserland. In 2022 kwam ook de ronde der grote rondes, de Tour de France, erlangs. 

2. Waanzinnige witte wijnen

De druiven van de heerlijke Chablais-wijn groeien aan de voet van de Alpes Vaudoises, tussen Villeneuve en Bex. Zeker proberen, vóórdat je op de fiets stapt.

3. Ook per trein goed bereikbaar

De treinreis van Amsterdam Centraal naar Aigle, aan de voet van de Alpes Vaudoises, kost je per hogesnelheidstrein niet meer dan 10 uur. 

Ons allergelukkigste momentje

Als onze fietscomputer 146.35KM aangeeft. Klaar zijn we. Klaar met onze tocht over prachtige Alpencols. En klaar voor een ijskoud pilsje.

Favoriete…

…beklimming
Wat ons betreft de Col de la Croix, vanuit Bex. 21,5 kilometer over allesbehalve geleidelijk terrein. Behoorlijk zwaar, dus. Maar ook behoorlijk mooi.

…lokale biertje
Ga eens langs bij Brasserie des Diablerets. De oprichter van dit sympathieke, kleinschalige biermerk ontvangt je met open armen.

…lokale gerecht
Papet Vaudoises, dat uit een mengsel van aardappelen en prei bestaat, gekookt in water en witte wijn . Waarschijnlijk is het nooit zo bedacht, maar zeker aangevuld met een dikke worst blijkt het optimaal fietsvoer.

…uitzichtpunt
Vanaf de Pont Turrian-hangbrug kunnen wij uren naar het snelstromende water kijken.

…uitstapje zonder fiets
In het natuurgebied Réserve de la Pierreuse kun je geweldig wandelen. Maar dan moet je je zadel wel zo lang kunnen missen.

Ga zeker kijken bij

Krachtvoer en -drank vind je bij

Doe je oogjes toe in

Laat je fiets opknappen bij


Terug naar Ontdek Zwitserland.
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant