• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 22 mei 2023

Bij het Meer van Luzern is elk uitzicht een ansichtkaart

Wij vinden het helemaal niet belangrijk dat de buren stikjaloers worden van onze vakantiefoto’s. Maar leuk vinden we het wel. Als je naar de regio rondom het Meer van Luzern gaat, waarschuw je buren dan alvast. Heel veel fotogenieker wordt het niet.
Bij het Meer van Luzern is elk uitzicht een ansichtkaart
Bij het Meer van Luzern is elk uitzicht een ansichtkaart

Alles ten zuiden van het meer is voer voor klimgeiten. Zoek eens naar ‘Climbs every cyclist should try before they die’, en de kans is groot dat je iets over de Furka-, Gotthard- of Sustenpas leest. Elke haarspeldbocht biedt hier een goddelijk uitzicht en een boost voor je zelfvertrouwen, omdat je je realiseert dat je alweer een flink stuk omhoog bent gekropen.

Je kunt je beenspieren ook eerst rustig opwarmen voordat je naar grote hoogten trekt. Maak bijvoorbeeld een tocht langs het meer of fiets vanuit de stad Luzern naar het noordwesten, waar de heuvels je kietelen maar nooit echt pijn doen.

Dáárom naar Luzern

 

1. Verleg je grenzen.

De vele Alpenreuzen rondom Andermatt maken het een ideaal gebied om jezelf keer op keer tot het uiterste te pushen.

2. Kom volledig tot rust.

De regio biedt naast uitdaging ook volop idylle, met onder andere het helderblauwe meer en de kilometers aan wijnvelden.

3. Middeleeuwse magie.

De stad Luzern behoort met haar middeleeuwse centrum tot de mooiste steden van Zwitserland. Door de goed bewaarde stadsmuur stap je voor je gevoel echt een paar eeuwen terug in de tijd.

Ons allergelukkigste momentje

Als we het dak van middeleeuwse Hospental-toren betreden, trots naar de zojuist door ons bedwongen Furkapas kijken en weten dat het niet ver meer is naar ons bed in Andermatt.

Favoriete…

…beklimming
De Furkapas. Mocht er ooit een officiële Top 2000 van mooiste beklimmingen komen, dan mag dit wat ons betreft de Bohemian Rhapsody van de lijst zijn.

…lokale biertje
Zet na een lange dag fietsen de Hoppy End van Braustation Sursee eens aan je lippen. Daar ga je geen spijt van krijgen.

…lokale gerecht
Probeer zeker de Luzerner Chügelipastete, maar wel alleen als je maag er nog een plekje voor heeft. Deze pastei met balletjes en saus is even zwaar als lekker.

…uitzicht
De blik op Andermatt, vanaf de haarspeldbochten van de Oberalppas.

…uitstapje zonder fiets
Wandel over de Waldstätterweg, tussen Weggis en Küssnacht am Rigi, en pauzeer bij de fruittelers van Der Haldihof. Koop er een cider, zoek een plekje aan het meer en luister naar het gefluit van de vogels.

Je bezoek zeker waard

In de regio rondom het Meer van Luzern is van alles te doen en te beleven. Het stikt er van de schattige dorpjes, imposante watervallen en prachtige vergezichten. Wil je even weg van je zadel en zoek je een leuke dagbesteding, denk dan eens aan:

Eten en drinken

Geef een Zwitser een dag vrij, en de kans is groot dat er een bergwandeling op de planning staat. Ze snappen daarom als geen ander dat eten niet alleen lekker, maar ook veel moet zijn. Dat komt ons fietsers goed uit, want in een bergachtige regio als deze is het niet makkelijk om al die verbrande calorieën aan te vullen. Hier gaat je sowieso wel lukken:

Slapen

Goede hotels zijn er in de regio rondom het Meer van Luzern genoeg, maar als fietsers slapen wij het liefst in zogenaamde Swiss Bike Hotels. Daar ben je onder andere verzekerd van een zeer royaal ontbijt, een veilige fietsenstalling en personeel met verstand van mooie routes in de buurt. Hier weet je als fietser zeker dat je goed zit:

Fietsenzaken

Routes

Terug naar Ontdek Zwitserland.

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant