• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 22 maart 2017

7x Wielerklassiekers

Het Klassiekerseizoen is weer geopend! Zwoegen op steile beklimmingen en afzien op kilometerslange kasseistroken. Net als de profs kun jij ook ervaren wat echt afzien is.
7x Wielerklassiekers

Het rijden van een wielerklassieker is zwaar maar een onvergetelijke gebeurtenis die je minimaal één keer in je fietscarrière beleefd moet hebben. Wij hebben onze 7 favoriete cyclo’s – de toerversie van de profronde – op een rijtje gezet. 

1. Strade Bianche | Gran Fondo Strade Bianche | 4 maart 2018

Tijdens de voorjaarsklassieker Stade Bianchi racen de profs over een parcours van 175 km waarvan meer dan 60 km over gravelwegen. Als amateur kun je kiezen tussen twee afstanden: Medio Fondo (86 km, 21 km gravel) en de Gran Fondo (139 km, 31 km gravel). Zo'n kwart van de routes is onverhard. Houd daar rekening mee tijdens je training, voorbereiding en keuze voor materiaal. 

Meer info over deze cyclo vind je hier.

2. Ronde van Vlaanderen | We Ride Flanders | 31 maart 2018

Eind maart kun jij een groot deel van het parcours fietsen dat de profs een dag later afleggen. Je kunt kiezen uit de afstanden 74, 138, 173 of – voor de echte bikkels – 229 km. De routes bevatten kuitenbijters zoals de Koppenberg (met een maximaal hellingspercentage van 22%!), de Taaienberg, de Oude Kwaremont en de Paterberg. Daarnaast wordt je goed door elkaar geklutst op de diverse kasseistroken. 

Inschrijven voor We Ride Flanders is helaas niet meer mogelijk. Meer info over deze cyclo vind je hier

3. Parijs-Roubaix | Parijs Roubaix Challenge | 7 april 2018

Daags voor de klassieker die o.a. Hennie Kuiper, Servais Knaven en (iets recenter) Niki Terpstra op hun conto schreven, kun je het parcours van Parijs-Roubaix verkennen. Een helse tocht die op het einde wordt beloond met een ronde over de legendarische wielerbaan in Roubaix. Kies uit een route van 70, 145 of 172 km.

Meer info over deze cyclo vind je hier

4. Amstel Gold Race | AGR Toerversie | 14 april 2018

De enige echte klassieker in ons eigen vlakke landje. Voorafgaand aan de profronde fietsen 12.000 gelukkige fietsers die een kaartje hebben kunnen bemachtigen één van de 6 routes die zijn uitgezet in het Zuiden van Limburg. De langste afstand is 240 km en voert langs iconische klimmen zoals de Camerig, de Keutenberg en natuurlijk de Cauberg. 

Inschrijven voor de Toerversie van de Amstel Gold Race is door grote belangstelling helaas niet meer mogelijk. Meer info over deze tocht vind je hier

5. Waalse Pijl | Fleche de Wallonie | 12 mei 2018

Een maandje nadat de profs over het parcours zijn geknald kun jij de Waalse Pijl rijden tijdens Fleche de Wallonie. Vanuit het hart van Belgische Ardennen beklim je enkele serieuze heuvels zoals de Rosier en de Stockeu (ook bekend van Luik-Bastenaken-Luik). De keuze is reuze met 4 afstanden: 87, 136, 185 of 218 km. 

Meer info over deze cyclo vind je hier.

6. Milaan – San Remo | Granfondo Milaan – San Remo | 10 juni 2018

De cyclo gebruikt dezelfde route die tijdens de voorjaarsklassieker door de profs is gereden. Afzien gegarandeerd dus. Met een maximale afstand van 290 km is dit een van de langste cyclo’s ter wereld. Je fietst vanaf de rand van Milaan via Genoa naar de Italiaanse badplaats San Remo. Onderweg beklim je onder andere de Turchino en fiets je kilometers lang langs de prachtige Italiaanse westkust. 

Meer info over deze cyclo vind je hier.

7. Luik-Bastenaken-Luik | LBL Ardennen Classic | 11 augustus 2018

Een half jaar na de voorjaarsklassieker Luik-Bastenaken-Luik organiseert Le Champion de LBL Ardennen Classic. Dit jaar alweer voor de 36e keer. Kies uit uitdagende routes met afstanden van 125, 170 en 230 km. Onderweg beklim je de Camralles, Redoute en Roche aux Faucons. Leuk details: op deze klimmen wordt je tijd gemeten. Na afloop kun je zien of je de snelste man of vrouw van de dag was. 

Meer info over deze tocht vind je in onze kalender.

2.500 Tochten

Wil je dichter bij huis fietsen of zijn deze cyclo's een brug te ver voor jou? Geen probleem. In onze kalender vind je meer dan 2.500 tochten. Er is dus altijd wel een tocht die bij je past.

Naar de kalender
Bart van de Vossenberg
Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant