Routes + Reizen Gewijzigd op 17 november 2016

7x Klimroutes

7x Klimroutes Fiets jij aankomend seizoen de Amstel Gold Race, Limburgs Mooiste of de MH2D? Dan is het verstandig om alvast een aantal hoogtemeters te maken zodat jij tijdens de tocht niet verrast wordt. Wij hebben 7 klimroutes voor jou geselecteerd.

1

Westerklief Klimtoer

Grootebroek (Noord-Holland)

Westerklief Klimtoer
Westerklief Klimtoer Bekijk deze route

Noord-Holland staat niet bekend om zijn heuvels. Toch kun je met de nodige fantasie een klimtochtje samenstellen. De route van TC Grootebroek voert door de polders en verder langs de rand van het IJsselmeer. Hier vandaan gaat de route door de Wieringermeer waar je een klimmetje van 40 meter vindt. Fiets deze klim meerdere keren om de kuiten goed te trainen.

Bekijk deze route
 
2

Langs De Hondsrug

Oosterhesselen (Drenthe)

Langs De Hondsrug
Langs De Hondsrug Bekijk deze route

Ook in het Noord-Oosten van Nederland is het tamelijk vlak. In de provincie Drenthe zijn slechts enkele meters verschil in hoogte met uitzondering van de Hondsrug. Deze route heeft 113 hoogtemeters en trekt langs de mooiste plekjes van Drenthe.

Bekijk deze route
 
3

WSV De Zwaluwen - Sallands Beste Bulten toertocht

Deventer (Overijssel)

WSV De Zwaluwen - Sallands Beste Bulten toertocht
WSV De Zwaluwen - Sallands Beste Bulten toertocht Bekijk deze route

Een lange tocht van bijna 130 km over de Sallandse Heuvelrug. De route gaat over de diverse bekende en minder bekende heuvels en glooiingen in de omgeving van Markelo, Goor, Rijssen, Holten en Nijverdal. Vind je de heuvels nog niet pittig genoeg? Dan kun je op de open stukken het gevecht met de wind aan. Kortom een pittige route voor ervaren fietsers.

Bekijk deze route
 
4

Ermelose Klim Toer 155 Km

Ermelo (Gelderland)

Ermelose Klim Toer 155 Km
Ermelose Klim Toer 155 Km Bekijk deze route

Een lange tocht van 154 km die de hele Veluwe doorkruist. De route bevat een aantal uitdagende klimmetjes zoals de Posbank. Voor een groot aantal hoogtemeters hoef je niet perse naar het Zuiden af te reizen. Deze route bevat namelijk 1250 hoogtemeters. Een flinke uitdaging dus!

Bekijk deze route
 
5

Jaap Coermantocht

Soest (Utrecht)

Jaap Coermantocht
Jaap Coermantocht Bekijk deze route

Een route door de prachtige natuur op de Utrechtse Heuvelrug. Het gebied kent een aantal pittige klimmetjes zoals de lange klim naar de top van de Amerongse Berg. Deze route van RTV Tempo Soest bevat in totaal 579 hoogtemeters.

Bekijk deze route
 
6

Bikelife Heuvelentocht

Wijchen (Gelderland)

Bikelife Heuvelentocht
Bikelife Heuvelentocht Bekijk deze route

Een afwisselende route over dijken, heuvels en door bossen in Gelderland, Limburg en Duitsland. Vanuit de dijken van de Maas voert de route door het Rijk van Nijmegen richting het Klever Reichswald. Tijdens de tocht kun je je stuk bijten op verschillende klimmetjes. Bijvoorbeeld de beklimming van de Oude Holleweg in Berg en Dal. De route bevat 450 hoogtemeters.

Bekijk deze route
 
7

Klimmen in Limburg

Schin Op Geul (Limburg)

Klimmen in Limburg
Klimmen in Limburg Bekijk deze route

Een van de pittigste routes in onze routedatabank. Deze route bevat stukken van de Amstel Gold Race en onderweg kom je de ene na de andere beroemde (of beruchte) klim tegen. De 132 km lange route bevat ruim 1600 hoogtemeters. Succes!

Bekijk deze route
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
Bart van de Vossenberg

Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant

Meer klimroutes?

Natuurlijk kun je op veel meer plekken hoogtemeters maken. Op onze routedatabank vind je talloze routes die door de mooiste natuurgebieden en over meest uitdagende klimmetjes lopen.

Ontdek meer routes
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen