• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 17 november 2016

7x Klimroutes

7x Klimroutes
7x Klimroutes
Fiets jij aankomend seizoen de Amstel Gold Race, Limburgs Mooiste of de MH2D? Dan is het verstandig om alvast een aantal hoogtemeters te maken zodat jij tijdens de tocht niet verrast wordt. Wij hebben 7 klimroutes voor jou geselecteerd.

Langs De Hondsrug

Oosterhesselen (Drenthe)

7x Klimroutes
7x Klimroutes
Toertocht
68,0 km
113 hm

Ook in het Noord-Oosten van Nederland is het tamelijk vlak. In de provincie Drenthe zijn slechts enkele meters verschil in hoogte met uitzondering van de Hondsrug. Deze route heeft 113 hoogtemeters en trekt langs de mooiste plekjes van Drenthe.

Bekijk deze route

WSV De Zwaluwen - Sallands Beste Bulten toertocht

Deventer (Overijssel)

7x Klimroutes
7x Klimroutes
Toertocht
134,0 km
1074 hm

Een lange tocht van bijna 130 km over de Sallandse Heuvelrug. De route gaat over de diverse bekende en minder bekende heuvels en glooiingen in de omgeving van Markelo, Goor, Rijssen, Holten en Nijverdal. Vind je de heuvels nog niet pittig genoeg? Dan kun je op de open stukken het gevecht met de wind aan. Kortom een pittige route voor ervaren fietsers.

Bekijk deze route

Ermelose Klim Toer 155 Km

Ermelo (Gelderland)

7x Klimroutes
7x Klimroutes
Toertocht
154,0 km
1250 hm

Een lange tocht van 154 km die de hele Veluwe doorkruist. De route bevat een aantal uitdagende klimmetjes zoals de Posbank. Voor een groot aantal hoogtemeters hoef je niet perse naar het Zuiden af te reizen. Deze route bevat namelijk 1250 hoogtemeters. Een flinke uitdaging dus!

Bekijk deze route

Jaap Coermantocht

Soest (Utrecht)

7x Klimroutes
7x Klimroutes
Toertocht
80,0 km

Een route door de prachtige natuur op de Utrechtse Heuvelrug. Het gebied kent een aantal pittige klimmetjes zoals de lange klim naar de top van de Amerongse Berg. Deze route van RTV Tempo Soest bevat in totaal 579 hoogtemeters.

Bekijk deze route

Bikelife Heuvelentocht

Wijchen (Gelderland)

7x Klimroutes
7x Klimroutes
Toertocht
74,0 km
389 hm

Een afwisselende route over dijken, heuvels en door bossen in Gelderland, Limburg en Duitsland. Vanuit de dijken van de Maas voert de route door het Rijk van Nijmegen richting het Klever Reichswald. Tijdens de tocht kun je je stuk bijten op verschillende klimmetjes. Bijvoorbeeld de beklimming van de Oude Holleweg in Berg en Dal. De route bevat 450 hoogtemeters.

Bekijk deze route

Klimmen in Limburg

Schin Op Geul (Limburg)

7x Klimroutes
7x Klimroutes
Toertocht
132,0 km
1931 hm

Een van de pittigste routes in onze routedatabank. Deze route bevat stukken van de Amstel Gold Race en onderweg kom je de ene na de andere beroemde (of beruchte) klim tegen. De 132 km lange route bevat ruim 1600 hoogtemeters. Succes!

Bekijk deze route
Meer klimroutes?

Natuurlijk kun je op veel meer plekken hoogtemeters maken. Op onze routedatabank vind je talloze routes die door de mooiste natuurgebieden en over meest uitdagende klimmetjes lopen.

Ontdek meer routes
Bart van de Vossenberg
Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant