Routes + Reizen Gewijzigd op 31 mei 2018

5x Mooiste MTB-routes volgens Fietssport

5x Mooiste MTB-routes volgens Fietssport Ons land telt ruim 180 MTB-routes. En dat aantal groeit nog altijd. Lastig kiezen uit die honderden kilometers trails. Toch doen we een poging. Wij zetten onze 5x favorieten op een rijtje. Vijf MTB-routes die je gereden moet hebben.

1

MTB-route Gieten-Gasselte

Gieten (Drenthe)

MTB-route Gieten-Gasselte
MTB-route Gieten-Gasselte Bekijk deze route

Een snelle route waarbij bredere zandpaden, slingerende singletracks en korte klimmetjes elkaar afwisselen. Hoewel Drenthe relatief vlak is, hebben de trailbuilders toch nog een aantal heuveltjes en glooiingen ontdekt. Zo zijn de oevers van twee voormalige zandafgravingen volop benut. Knal hier naar boven en geniet van het uitzicht over het blauwe water voordat je weer verder scheurt.

Bekijk deze route
 
2

MTBroute Hellendoorn

Hellendoorn (Overijssel)

MTBroute Hellendoorn
MTBroute Hellendoorn Bekijk deze route

De route is 18 km lang en heeft toch nog 235 hoogtemeters. Onderweg scheur je voornamelijk over slingerende singletracks en kun je jouw techniek en stuurmanskunsten testen in een paar snelle afdalingen. Gelukkig zijn er onderweg ook enkele brede verbindingsstukken zodat je op adem kunt komen.

Bekijk deze route
 
3

MTBroute Schoorl

Schoorl (Noord-Holland)

MTBroute Schoorl
MTBroute Schoorl Bekijk deze route

Een prachtige route, niet alleen omdat deze technisch uitdagend is, maar ook door de omgeving. De MTB-route van Schoorl voert door de hoogste duinen van Nederland en kent behoorlijk wat hoogteverschil. De Schoorlse Nok ligt 48 meter boven de zeespiegel. Naar boven is het dus aanpoten. Gelukkig worden deze klimmen gevolgd door gave en snelle afdalingen.

Bekijk deze route
 
4

MTBroute Rhenen

Rhenen (Utrecht)

MTBroute Rhenen
MTBroute Rhenen Bekijk deze route

Onze 'thuisroute'. Reken op veel sturen en draaien op een smalle singletrack. De route bevat veel korte maar steile klimmetjes, snelle afdalingen en uitdagende bochten. Vooral in de afdalingen is Rhenen een erg snelle route waarbij je jouw bike goed onder controle moet houden. Hoogtepuntje op de route is de 'wokkel' waarbij je van links naar rechts wordt geslingerd.

Bekijk deze route
 
5

MTBroute Dorst

Dorst (Noord-Brabant)

MTBroute Dorst
MTBroute Dorst Bekijk deze route

Op het eerste gedeelte van de route door de Seterse bossen kun je even warm worden of juist lekker doorknallen. Na ongeveer 900 meter volgt er een scherpe bocht naar links waarbij je de ene naar de andere kombocht instuurt. Door de hogere kom kun je deze bochten op flinke snelheid nemen. Naast vele bochten en korte klimmetjes bevat de route ook een leuke schans (voor de geoefende biker). De route kan gereden worden in combinatie met de route in Teteringen (Cadettenkamp) en heeft een lengte van 7 kilometer. De totale route heeft een lengte van 17 kilometer.

Bekijk deze route
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
Bart van de Vossenberg

Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant

Blijven genieten van onze sport

Met de financiële steun van iedere Fietssport PLUS-gebruiker kan de NTFU zich inzetten op het gebied van belangenbehartiging, zodat jij nu en in de toekomst kunt blijven genieten van onze sport, op de weg en op de trails.

Meer info
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen