Laatst gewijzigd op 26 juli 2018
Laatst gewijzigd op 26 juli 2018

5x Koele routes

Een route die 80 km over de dijk of door de polder loopt is niet handig. Er is nauwelijks beschutting waardoor de zon non-stop op je bolletje schijnt. Deze 5x koele routes bieden je beschutting zodat je niet oververhit thuiskomt.
1
Trainen Met Hennie Kuiper
Denekamp (Overijssel)
Toertocht
53,6 km
159

Dé oude trainingsroute van wielerlegende Hennie Kuiper. De glooiende, verkeersluwe route door het buitengebied tussen Losser en De Lutte is perfect om lekker uit te waaien. Na afloop van deze korte route kun je op de finishlocatie een lekker ijsje eten bij de beste ijssalon in de omgeving.

Toertocht
53,6 km
159
Bekijk deze route
 
2
Rondje Leusden-Zuid
Cothen (Utrecht)
Toertocht
74,0 km
0

Op deze route fiets je door het Kromme Rijngebied naar Bunnik en via Odijk naar Zeist. Vervolgens door bosrijk gebied naar de grens van Amersfoort en het laatste stukje over de Lekdijk.

Toertocht
74,0 km
0
Bekijk deze route
 
3
Veluwe Heuvelentocht
Twello (Gelderland)
Toertocht
72,0 km
0

Het 75 km parcours is uitermate geschikt voor de warme zomermaanden. Het eerste deel van de route loopt langs de IJssel waarna je over de Loenermark, een bosrijk gebied op de Veluwe, fietst. De hogere heuvels op de Veluwe laat je echter links liggen. Je hoeft je dus niet in het zweet te werken.

Toertocht
72,0 km
0
Bekijk deze route
 
4
60km Essen
Etten-Leur (Noord-Brabant)
Toertocht
60,0 km
61

Op enkele kleine dorpjes na loopt deze route geheel door het West-Brabantse buitengebied. Onderweg passeer je enkele natuurgebieden en een flink aantal bossen waar je beschermd bent tegen de scherpe zon.

Toertocht
60,0 km
61
Bekijk deze route
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS

Inspiratie in je mailbox

Elke maand uitdagende tochten, mooie routes en interessante tips & tricks in je mailbox? Meld je gratis aan voor de Fietssport nieuwsbrief.

Meld je aan

Deel dit artikel