Routes + Reizen Gewijzigd op 4 november 2016

5 MTB-routes op Utrechtse Heuvelrug

5 MTB-routes op Utrechtse Heuvelrug Voorheen stonden de routes op de Utrechtse Heuvelrug bekend als saai en slecht onderhouden. Dat is verleden tijd na de facelift die de routes sinds 2014 hebben gehad. De routes behoren tot de beste en meest uitdagende in Nederland.

1

MTBroute Amerongen

Amerongen (Utrecht)

MTBroute Amerongen
MTBroute Amerongen Bekijk deze route

De 17 kilometer lange route ligt tussen Amerongen en Veenendaal. De route is afwisselend en bestaat vrijwel geheel uit singletracks. Sommige delen zijn vlak en nodigen uit tot stevig doorrijden. Je zult echter ook flink aan de bak moeten tijdens de beklimmingen van de Amerongseberg en de Elsterkop. Het klimwerk is echter een mooie investering omdat er altijd een gave, snelle en technische singletrackafdaling volgt.

Bekijk deze route
 
2

MTBroute Leersum

Leersum (Utrecht)

MTBroute Leersum
MTBroute Leersum Bekijk deze route

Eind 2015 zijn de twee oude routes van Leersum samengevoegd tot één grote route van ruim 18 km. Het deel in het Lombokbos (bij de parkeerplaats aan de Utrechtse baan) is compleet vernieuwd en bevat mooie, lange singletracks en grote hoogteverschillen van 8 tot 69 meter boven NAP. Naast de steile klimmen is er nog een flinke uitdaging (vooral in de zomer): mul zand. Flink aanpoten dus!

Bekijk deze route
 
3

MTBroute Rhenen

Rhenen (Utrecht)

MTBroute Rhenen
MTBroute Rhenen Bekijk deze route

De 6 km lange route is in 2014 compleet nieuw aangelegd door routebouwer Patrick Jansen. Reken op veel sturen en draaien op een smalle singletrack. De route bevat veel korte maar steile klimmetjes, snelle afdalingen en uitdagende bochten. Vooral in de afdalingen is Rhenen een erg snelle route waarbij je jouw bike goed onder controle moet houden.

Bekijk deze route
 
4

MTBroute Zeist

Zeist (Utrecht)

MTBroute Zeist
MTBroute Zeist Bekijk deze route

De route gaat voor het grootste deel over nieuw aangelegde singletracks. De van nature aanwezige hoogteverschillen (stuifduinen) zijn maximaal benut en hier en daar zijn ook extra spring bulten aangelegd. Daag jezelf uit en gebruik de komvorming in de bochten om je snelheid vast te houden! Delen met mul zand maken het bij droog weer extra zwaar. In het meest zuidwestelijke en noordoostelijke deel vind je wat rechte stukken om even op adem te kunnen komen.

Bekijk deze route
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
Bart van de Vossenberg

Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant

MTB Utrechtse Heuvelrug

Op de site van MTB Utrechtse Heuvelrug vind je meer informatie over de verschillende mountainbikeroutes en lees je waar je het vignet aanschaft. De opbrengsten van het vignet worden gebruikt voor het onderhoud van de routes.

Meer info
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen