Laatst gewijzigd op 30 september 2020
Laatst gewijzigd op 30 september 2020

3x Beestachtige routes voor Dierendag

Wereldwijd vieren we elk jaar op 4 oktober Dierendag. We besteden dan extra veel aandacht aan onze beestjes. De ideale dag dus om je stalen ros uit te laten op een van deze drie beestachtige routes.
1
Het Beest
Woudenberg (Utrecht)
Toertocht
77,9 km
231

Vertrek na een goede bak koffie voor een rit in het mooie buitengebied tussen Veenendaal en Amersfoort. Het is vlak, landelijk en verkeersluw. Door de loop van de route heb je afwisselend de wind mee en tegen. Je komt langs Woudenberg, Scherpenzeel, De Glind, Leusden en Amersfoort. De grootste lol komt na afloop. Want als je de route na afloop op je scherm - bijvoorbeeld in Strava - ziet snap je pas waarom deze route beestachtig is. Tot het gaatje gaan krijgt bij deze route ook een andere betekenis;)

Toertocht
77,9 km
231
Bekijk deze route
 
2
De Olifant
Zaltbommel (Gelderland)
Toertocht
100,0 km
0

De route brengt je in het land van Maas en Waal. Bij de start heb je een prachtig uitzicht op de unieke Martinus Nijhoffbrug. Op de rug van de olifant heb je een mooi uitzicht over de Waal. Dat levert typisch Nederlandse plaatjes op. Let op dat je voor het oor van de olifant niet te ver rijdt. Zijn slurf en voorpoten brengen je naar de Afgedamde Maas. Vind bij zijn slagtand twee olifanten in een tuin (toeval?) en draai daar om. Op de koffie bij Marianne Vos in Wijk en Aalburg. Langs Kasteel Ammersoyen en via het fruitteeltgebied bij zijn achterpoten terug naar Zaltbommel.

Toertocht
100,0 km
0
Bekijk deze route
 
3
De Neushoorn
Hedel (Gelderland)
Toertocht
79,0 km
0

De Neushoorn volgt in grote lijnen de route van de Olifant. Alleen de kop is anders en het staartje is een stukje korter. Niet genoeg tijd om die lange slurf of die grote oren te fietsen? Kies dan voor de 20 km kortere Neushoorn. Nog steeds een feestje wanneer je de route na afloop op Strava bekijkt.

Toertocht
79,0 km
0
Bekijk deze route
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS

Mail ons je route

Mis je nog een route in ons overzicht of heb je zelf een route die je gedeeld moet worden met andere fietsers? Mail ons je route en maak kans op een uniek Fietssport tenue.

Neem contact op

Deel dit artikel