Routes + Reizen Gewijzigd op 4 oktober 2021

3x Beestachtige routes voor Dierendag

3x Beestachtige routes voor Dierendag Wereldwijd vieren we elk jaar op 4 oktober Dierendag. We besteden dan extra veel aandacht aan onze beestjes. De ideale dag dus om je stalen ros uit te laten op een van deze drie beestachtige routes.

1

Het Beest

Woudenberg (Utrecht)

Het Beest
Het Beest Bekijk deze route

Vertrek na een goede bak koffie voor een rit in het mooie buitengebied tussen Veenendaal en Amersfoort. Het is vlak, landelijk en verkeersluw. Door de loop van de route heb je afwisselend de wind mee en tegen. Je komt langs Woudenberg, Scherpenzeel, De Glind, Leusden en Amersfoort. De grootste lol komt na afloop. Want als je de route na afloop op je scherm - bijvoorbeeld in Strava - ziet snap je pas waarom deze route beestachtig is. Tot het gaatje gaan krijgt bij deze route ook een andere betekenis;)

Bekijk deze route
 
2

De Olifant

Zaltbommel (Gelderland)

De Olifant
De Olifant Bekijk deze route

De route brengt je in het land van Maas en Waal. Bij de start heb je een prachtig uitzicht op de unieke Martinus Nijhoffbrug. Op de rug van de olifant heb je een mooi uitzicht over de Waal. Dat levert typisch Nederlandse plaatjes op. Let op dat je voor het oor van de olifant niet te ver rijdt. Zijn slurf en voorpoten brengen je naar de Afgedamde Maas. Vind bij zijn slagtand twee olifanten in een tuin (toeval?) en draai daar om. Op de koffie bij Marianne Vos in Wijk en Aalburg. Langs Kasteel Ammersoyen en via het fruitteeltgebied bij zijn achterpoten terug naar Zaltbommel.

Bekijk deze route
 
3

De Neushoorn

Hedel (Gelderland)

De Neushoorn
De Neushoorn Bekijk deze route

De Neushoorn volgt in grote lijnen de route van de Olifant. Alleen de kop is anders en het staartje is een stukje korter. Niet genoeg tijd om die lange slurf of die grote oren te fietsen? Kies dan voor de 20 km kortere Neushoorn. Nog steeds een feestje wanneer je de route na afloop op Strava bekijkt.

Bekijk deze route
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
Bart van de Vossenberg

Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant

Mail ons je route

Mis je nog een route in ons overzicht of heb je zelf een route die je gedeeld moet worden met andere fietsers? Mail ons je route en maak kans op een uniek Fietssport tenue.

Neem contact op
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen