Laatst gewijzigd op 20 oktober 2017
Laatst gewijzigd op 20 oktober 2017

10x Populairste MTB-routes van oktober

Het was je misschien al opgevallen: Fietssport werkt samen met mtbroutes.nl. De mooiste MTB-routes van Nederland krijgen een mooi plekje op ons routeplatform. Dit zijn volgens mtbroutes.nl de mooiste routes van oktober...
1
MTBroute Vijlen
Vijlen (Limburg)
Mountainbiken
26,0 km
0

MTB-route Epen, ook wel Vijlenroute genoemd, is onderdeel van een 250 km lang mountainbikenetwerk in Zuid Limburg. Het is een pittige route geschikt voor de gevorderde mountainbiker. Dat route bevat lange klimmen en snelle afdalingen. In totaal bedwing je maar liefst 580 hoogtemeter. In de natte herfstmaanden is het extra oppassen geblazen. De kleiachtige ondergrond kan dan behoorlijk glibberig worden.

Mountainbiken
26,0 km
0
Bekijk deze route
 
2
MTBroute Horst
Horst (Limburg)
Mountainbiken
17,2 km
0

Deze route door de Schadijkse bossen bestaat - op enkele honderden meters na - volledig uit slingerende singletracks. Een groep fanatieke MTB'ers uit Noord-Limburg heeft in samenwerking met Staatsbosbeheer een prachtige speeltuin neergelegd met korte venijnige klimmetjes, krappe kombochten en enkele snelle afdalingen. Je stuurtechniek wordt hier behoorlijk op de proef gesteld. De toptijd op deze route staat onder de 45 minuten. Fiets jij deze tijd uit de boeken?

Mountainbiken
17,2 km
0
Bekijk deze route
 
3
MTBroute Markelo
Markelo (Overijssel)
Mountainbiken
30,5 km
0

De MTB route Markelo is een 30 km lange route met uitdagende singletracks door prachtige natuur. De route is onderdeel van MTB-netwerk Twente waar je ook andere gave trails zoals die van Holten, Rijssen of Hellendoorn kunt fietsen. De route wordt deze maand uitgebreid met 1,5 km nieuwe singletrack die in plaats komt van een lang, recht verbindingsstuk. Het eerste deel van de nieuwe track bij Stokkum is inmiddels klaar. Ga 'm dus snel uitproberen!

Mountainbiken
30,5 km
0
Bekijk deze route
 
4
MTBroute Leersum
Leersum (Utrecht)
Mountainbiken
18,9 km
0

Eind 2015 zijn de twee oude routes van Leersum samengevoegd tot één grote route van 18,4 kilometer. Het deel in het Lombokbos (bij de parkeerplaats aan de Utrechtse baan) is compleet vernieuwd en bevat mooie, lange singletracks en flink wat hoogtemeters. Hierna volgt een singletrack parallel aan het fietspad van de Utrechtse baan. Vervolgens doemt na het oversteken van de Scherpenzeelse weg en een korte singletrack, een nieuwe lange brede klim op. De route bestaat hierna uit bredere hellingen afgewisseld met uitdagende slingerende singletracks. Zodra wederom de Scherpenzeelse weg overgestoken wordt gaat de route verder bij de ingang van Park Ginkelduin. Hier volgt een heel nieuwe uitdagende track over de zandduinen van Ginkelduin.

Mountainbiken
18,9 km
0
Bekijk deze route
 
5
MTBroute Heerlen(Parkstad)
Heerlen (Limburg)
Mountainbiken
74,2 km
0

Op plek 5 vinden we het korte, technische rondje bij Snowworld Landgraaf. De trail over de Wilhelminaberg is voor 75% gelijk aan het NK Mountainbiken 2017. De 3 km lange route is zeer technisch en bevat steile klimmen en afdalingen. Rijd je voor 3 km niet helemaal naar Zuid-Limburg? Dat snappen wij! Combineer MTB-route Parkstad-Landgraaf met MTB-route Heerlen. Een route met 3 lussen van totaal 74 km met meer dan 1.000 hoogtemeters.

Mountainbiken
74,2 km
0
Bekijk deze route
 
6
MTBroute Rijssen
Rijssen (Overijssel)
Mountainbiken
18,3 km
0

Deze afwisselende route rond de Rijsserberg (32,4 meter hoogte) - ook wel het Hollandse Schwarzwald genoemd - zit vol met korte klimmetjes en scherpe bochten. Vooral de ravijntjes zijn de moeite waard om een tripje naar het oosten van het land te plannen. Deze route is goed te combineren met de MTB-routes van Holten, Markelo en Hellendoorn.

Mountainbiken
18,3 km
0
Bekijk deze route
 
7
MTBroute Amerongen-Leersum(Hogeginkel)
Amerongen (Utrecht)
Mountainbiken
7,0 km
0

De 7,5 kilometer lange route Hoge Ginkel ligt in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Het is een combinatie van 2,5 km route Leersum, 2,5 km over de hoge Ginkel, en 2,5 km route Amerongen. Je start op de parkeerplaats aan de Bergweg waar je de paarse pijlen volgt. Deze leiden je over dezelfde route als de route Leersum. Na ongeveer 3 km is er een splitsing: Overberg gaat naar rechts (paars) en Leersum naar links (rood). Nu volgt er een lastige klim door een mooi stuk bos. Bovenop gekomen volgt er een stuk met leuke bochten en met wat kleine kuilen, die redelijk wat van je techniek vragen. Vanaf hier gaat het naar beneden waar je langs de bergweg door een mooie geul worden geleidt. Je steekt de Bergweg over en duikt gelijk weer naar beneden om hier aan te sluiten op de 'klim' van de Amerongen route.

Mountainbiken
7,0 km
0
Bekijk deze route
 
8
MTBroute Schoorl
Schoorl (Noord-Holland)
Mountainbiken
16,4 km
0

De route start in de zuidoosthoek van de Schoorlse Duinen. Fiets eerst dwars door donkere dennenbossen. Hier is het flink klimmen. Na het bos kom je bij het open duin. Voor een mooi uitzicht beklim je eerste Zwarte Blink. Vervolg de route richting het hoogste punt: de Schoorlse Nok (48 meter boven NAP). Een van de hoogste duinen van Nederland. Naast vele klimmetjes vind je ook een aantal technisch uitdagende afdalingen. De herfstmaanden zijn ideaal om de route te verkennen. In de droge zomermaanden is het af en toe flink werken op de mulle zandstroken.

Mountainbiken
16,4 km
0
Bekijk deze route
 
9
MTBroute Gulpen
Gulpen (Limburg)
Mountainbiken
25,4 km
0

De Gulpenroute is een van de vier Limburgse routes in deze top 10. De route is een flinke kluif, zelfs voor gevorderden. De route bevat alles wat je van een route in Zuid-Limburg mag verwachten: lange, steile klimmen, snelle afdalingen en prachtige vergezichten.

Mountainbiken
25,4 km
0
Bekijk deze route
 
10
MTBroute Hellendoorn
Hellendoorn (Overijssel)
Mountainbiken
16,7 km
0

De mooiste MTB-route in Nederland ligt in Twente. Aldus meer dan 1.000 mountainbikers die een stem uitbrachten op de route voor de MTB Trail Awards. De route is 18 km lang en heeft toch nog 235 hoogtemeters. Onderweg scheur je voornamelijk over slingerende singletracks en kun je jouw techniek en stuurmanskunsten testen in een paar snelle afdalingen. Gelukkig zijn er onderweg ook enkele brede verbindingsstukken zodat je op adem kunt komen. Je hebt geen vergunning nodig om de route te rijden, kunt gratis parkeren en na afloop een natje en een droogje pakken.

Mountainbiken
16,7 km
0
Bekijk deze route
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS

Blijven genieten van onze sport

Met de financiële steun van iedere Fietssport PLUS-gebruiker kan de NTFU zich inzetten op het gebied van belangenbehartiging, zodat jij nu en in de toekomst kunt blijven genieten van onze sport, op de weg en op de trails.

Meer info

Deel dit artikel