Routes + Reizen Gewijzigd op 20 oktober 2017

10x Populairste MTB-routes van oktober

10x Populairste MTB-routes van oktober Het was je misschien al opgevallen: Fietssport werkt samen met mtbroutes.nl. De mooiste MTB-routes van Nederland krijgen een mooi plekje op ons routeplatform. Dit zijn volgens mtbroutes.nl de mooiste routes van oktober...

1

MTBroute Vijlen

Vijlen (Limburg)

MTBroute Vijlen
MTBroute Vijlen Bekijk deze route

MTB-route Epen, ook wel Vijlenroute genoemd, is onderdeel van een 250 km lang mountainbikenetwerk in Zuid Limburg. Het is een pittige route geschikt voor de gevorderde mountainbiker. Dat route bevat lange klimmen en snelle afdalingen. In totaal bedwing je maar liefst 580 hoogtemeter. In de natte herfstmaanden is het extra oppassen geblazen. De kleiachtige ondergrond kan dan behoorlijk glibberig worden.

Bekijk deze route
 
2

MTBroute Horst

Horst (Limburg)

MTBroute Horst
MTBroute Horst Bekijk deze route

Deze route door de Schadijkse bossen bestaat - op enkele honderden meters na - volledig uit slingerende singletracks. Een groep fanatieke MTB'ers uit Noord-Limburg heeft in samenwerking met Staatsbosbeheer een prachtige speeltuin neergelegd met korte venijnige klimmetjes, krappe kombochten en enkele snelle afdalingen. Je stuurtechniek wordt hier behoorlijk op de proef gesteld. De toptijd op deze route staat onder de 45 minuten. Fiets jij deze tijd uit de boeken?

Bekijk deze route
 
3

MTBroute Markelo

Markelo (Overijssel)

MTBroute Markelo
MTBroute Markelo Bekijk deze route

De MTB route Markelo is een 30 km lange route met uitdagende singletracks door prachtige natuur. De route is onderdeel van MTB-netwerk Twente waar je ook andere gave trails zoals die van Holten, Rijssen of Hellendoorn kunt fietsen. De route wordt deze maand uitgebreid met 1,5 km nieuwe singletrack die in plaats komt van een lang, recht verbindingsstuk. Het eerste deel van de nieuwe track bij Stokkum is inmiddels klaar. Ga 'm dus snel uitproberen!

Bekijk deze route
 
4

MTBroute Leersum

Leersum (Utrecht)

MTBroute Leersum
MTBroute Leersum Bekijk deze route

Eind 2015 zijn de twee oude routes van Leersum samengevoegd tot één grote route van 18,4 kilometer. Het deel in het Lombokbos (bij de parkeerplaats aan de Utrechtse baan) is compleet vernieuwd en bevat mooie, lange singletracks en flink wat hoogtemeters. Hierna volgt een singletrack parallel aan het fietspad van de Utrechtse baan. Vervolgens doemt na het oversteken van de Scherpenzeelse weg en een korte singletrack, een nieuwe lange brede klim op. De route bestaat hierna uit bredere hellingen afgewisseld met uitdagende slingerende singletracks. Zodra wederom de Scherpenzeelse weg overgestoken wordt gaat de route verder bij de ingang van Park Ginkelduin. Hier volgt een heel nieuwe uitdagende track over de zandduinen van Ginkelduin.

Bekijk deze route
 
5

MTBroute Heerlen(Parkstad)

Heerlen (Limburg)

MTBroute Heerlen(Parkstad)
MTBroute Heerlen(Parkstad) Bekijk deze route

Op plek 5 vinden we het korte, technische rondje bij Snowworld Landgraaf. De trail over de Wilhelminaberg is voor 75% gelijk aan het NK Mountainbiken 2017. De 3 km lange route is zeer technisch en bevat steile klimmen en afdalingen. Rijd je voor 3 km niet helemaal naar Zuid-Limburg? Dat snappen wij! Combineer MTB-route Parkstad-Landgraaf met MTB-route Heerlen. Een route met 3 lussen van totaal 74 km met meer dan 1.000 hoogtemeters.

Bekijk deze route
 
6

MTBroute Rijssen

Rijssen (Overijssel)

MTBroute Rijssen
MTBroute Rijssen Bekijk deze route

Deze afwisselende route rond de Rijsserberg (32,4 meter hoogte) - ook wel het Hollandse Schwarzwald genoemd - zit vol met korte klimmetjes en scherpe bochten. Vooral de ravijntjes zijn de moeite waard om een tripje naar het oosten van het land te plannen. Deze route is goed te combineren met de MTB-routes van Holten, Markelo en Hellendoorn.

Bekijk deze route
 
7

MTBroute Schoorl

Schoorl (Noord-Holland)

MTBroute Schoorl
MTBroute Schoorl Bekijk deze route

De route start in de zuidoosthoek van de Schoorlse Duinen. Fiets eerst dwars door donkere dennenbossen. Hier is het flink klimmen. Na het bos kom je bij het open duin. Voor een mooi uitzicht beklim je eerste Zwarte Blink. Vervolg de route richting het hoogste punt: de Schoorlse Nok (48 meter boven NAP). Een van de hoogste duinen van Nederland. Naast vele klimmetjes vind je ook een aantal technisch uitdagende afdalingen. De herfstmaanden zijn ideaal om de route te verkennen. In de droge zomermaanden is het af en toe flink werken op de mulle zandstroken.

Bekijk deze route
 
8

MTBroute Gulpen

Gulpen (Limburg)

MTBroute Gulpen
MTBroute Gulpen Bekijk deze route

De Gulpenroute is een van de vier Limburgse routes in deze top 10. De route is een flinke kluif, zelfs voor gevorderden. De route bevat alles wat je van een route in Zuid-Limburg mag verwachten: lange, steile klimmen, snelle afdalingen en prachtige vergezichten.

Bekijk deze route
 
9

MTBroute Hellendoorn

Hellendoorn (Overijssel)

MTBroute Hellendoorn
MTBroute Hellendoorn Bekijk deze route

De mooiste MTB-route in Nederland ligt in Twente. Aldus meer dan 1.000 mountainbikers die een stem uitbrachten op de route voor de MTB Trail Awards. De route is 18 km lang en heeft toch nog 235 hoogtemeters. Onderweg scheur je voornamelijk over slingerende singletracks en kun je jouw techniek en stuurmanskunsten testen in een paar snelle afdalingen. Gelukkig zijn er onderweg ook enkele brede verbindingsstukken zodat je op adem kunt komen. Je hebt geen vergunning nodig om de route te rijden, kunt gratis parkeren en na afloop een natje en een droogje pakken.

Bekijk deze route
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
Bart van de Vossenberg

Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant

Blijven genieten van onze sport

Met de financiële steun van iedere Fietssport PLUS-gebruiker kan de NTFU zich inzetten op het gebied van belangenbehartiging, zodat jij nu en in de toekomst kunt blijven genieten van onze sport, op de weg en op de trails.

Meer info
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen