• Overig
  • Gewijzigd op 19 oktober 2017

Wielertrainer worden. Is dat iets voor jou?

Ben jij een fanatiek fietser en zou je meer met je sport willen doen? Ben jij altijd degene die startende fietsers op sleeptouw neemt en lijkt het je leuk om trainingen te verzorgen? Kom dan naar één van de Open Avonden van de Wieleracademie.
Wielertrainer worden. Is dat iets voor jou?

Wieleracademie

De Wieleracademie is een samenwerkingsverband van NTFU en KNWU waar je opleidingen kunt volgen om wielertrainer te worden in verschillende disciplines. Denk aan mountainbiken, wielrennen en BMX. Er zijn korte, praktijkgerichte, cursussen waarmee je een groep fietsers kunt begeleiden tijdens een tocht of trainingsrit. En er zijn uitgebreide opleidingen waar je leert hoe je de technische vaardigheden en prestaties van fietsers binnen jouw club kunt verbeteren én hoe je jouw kennis goed overbrengt.

De Wieleracademie organiseert de Open Avonden in November op 6 locaties door heel Nederland. Je maakt kennis met docenten, de inhoud van de opleiding, je gaat aan de slag in de praktijk en er is alle gelegenheid om vragen te stellen.

Inhoud van de open avond

Tijdens het eerste deel van de avond legt de docent uit hoe opleidingen eruit zien. Daarna is het tijd om met de fiets aan de slag te gaan, vergeet hem dus niet mee te nemen! Tijdens deze training krijg je een voorbeeld van een veilige, goed verzorgde training en wellicht al een aantal tips waar je aan kunt werken voordat je aan een opleiding begint.

Data en locaties

Waar:

Wanneer:

Tijdstip:

Kampen

17 november

19:00 – 22:00 uur

Panningen

20 november

19:00 – 22:00 uur

Zoetermeer

24 november

19:00 – 22:00 uur

Marum

24 november

19.00 – 22.00 uur

Tilburg

27 november

19:00 – 22:00 uur

Amersfoort

29 november

19:00 – 22:00 uur

Ga voor meer informatie en het aanmeldformulier naar wieleracademie.nl

Op pad met de Wegkapitein

Heeft jouw fietsgroep een Wegkapitein? De Wegkapitein zorgt dat de verkeers- en gedragsregels worden gevolgd, zet routes uit en ziet toe op de snelheid van de groep. Hoe je dat in de praktijk brengt leer je tijdens de opleiding WT1

Meer info
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant