• Overig
  • Gewijzigd op 31 augustus 2022

Terugkijken op 3x geslaagde ledenevents

Speciaal voor onze trouwe leden organiseerden we de afgelopen weken 3x toffe evenementen: Proef de Ronde, Zó leg je een MTB-route aan en Fiets als een prof. Al fietsend en pratend genoten we van mooie routes en leuke wielerverhalen. Een terugblik.
Terugkijken op 3x geslaagde ledenevents

Proef de Ronde

Zaterdag 9 maart organiseerden we ons eerste ledenevent: Proef de Koers. We trapten de zonnige dag af met een bezoek aan de fraaie wielerexpositie in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. Zich vergapend aan stalen rossen, prachtige zwartwitfoto's, interessante feitjes en oude wielershirts kwamen de viertien deelnemers van alles te weten over de unieke geschiedenis van de Ronde van Vlaanderen.

Daarna was het tijd voor de lunch. Hier maakten we kennis met de Leeuw van Vlaanderen, oftewel Johan Museeuw. De drievoudig winnaar van de Ronde maakte met iedereen een praatje en liet doorschemeren dat hij zin had met ons op pad te gaan.

"Ik heb spierpijn, in m'n wangen - want de hele terugweg heb ik alleen maar geglimlacht! Dank" - Marinel

Niet veel later zat iedereen op de fiets en begon het feest: een korte verkenning van het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Het was mooi om te zien hoe Museeuw als een echte wegkapitein het Fietssport-peloton in de gaten hield. Een duwtje in de rug hier, een praatje en een peptalk daar. 

Op steile hellingen als de Oude Kwaremont, Paterberg en Koppenberg was het ieder voor zich. De Leeuw liet zich niet gek maken en bleef voor morele steun trouw bij de langzaamste klimmer in de buurt. Wie wil er nu niet zo'n superknecht?

Na 60 km kwam Oudenaarde weer in zicht en streken we moe maar voldaan neer in het koerscafe van het rondecentrum. Met een Kwaremont proostten we op een geslaagde dag en zagen we hoe Matej Mohoric Milaan-San Remo op zijn naam schreef. Wat een topdag! Bekijk ons Instagram filmpje maar eens!

Zó leg je een MTB-route aan

Op een zonovergoten zaterdagochtend (26 maart) ontvingen we twaalf NTFU/Fietssport PLUS-leden op het Europese hoofdkantoor van Specialized in Arnhem. Nadat iedereen was voorzien van een bakkie thee of koffie deed Patrick Jansen van Tracks & Trails uit de doeken wat er allemaal bij de aanleg van een MTB-route komt kijken. Van het aanvragen van vergunningen tot het daadwerkelijke graven en het scheiden van recreatiestromen tot het blij maken van mountainbikers. 

Na zijn bevlogen verhaal was het tijd voor een rondleiding door het futuristisch ogende kantoorpand. Hier geen benauwde Amerikaanse office cubicles maar open ruimtes met veel glas, begroeide muren en veel aandacht voor details. Zo heeft iedere vergaderruimte een apart thema, van gravel en kasseien tot bomen in het bos. De fietsen die her en der in het kantoor staan opgesteld versterken het buitengevoel.

Ook buiten was de lunch op het dakterras. Ter verhoging van de feestvreugde werd nog een kort spelletje pet-op-petje-af gedaan. De uiteindelijke winnaar ging met een fraaie fietspomp aan de haal. 

"Veel geleerd, gezien en heerlijk gefietst" - Marianne"

Een half uurtje later zat iedereen op de fiets. In het spoor van Patrick gaven we onze mountainbikes de sporen over de slingerpaden van MTB-route Schaarsbergen. Onderweg gaf de routebouwer Patrick tekst en uitleg over flora, fauna, natuurbelangen en nog veel meer.

Na zo’n 25 km trappen druppelden de twaalf deelnemers weer binnen. De benen leeg, de hoofden vol. Mooi om te zien hoe iedereen na afloop van deze sportieve dag een stukkie wijzer weer naar huis ging. Bekijk ook het filmpje dat we op Instagram plaatsten.

Fiets als een prof

Zondag 3 april verwelkomt Shimano ons in Valkenburg bij hun Experience Center. Na een goed stuk vlaai - zoals dat hoort in Limburg - start de rondleiding door 100 jaar wielergeschiedenis. Van klassieke mountainbikes met de eerste XTR-groep tot hagelnieuwe racemonsters met de nieuwste Dura Ace 2x12 groep, en van de winnende Giro-Giant van Tom Dumoulin tot de Canyon crosser van Mathieu van der Poel. Het is smullen geblazen voor de wielerfan.

Na al dat moois, is het tijd om zelf meters te maken. Onze Fietssport-renners krijgen een lichtgewicht fiets aangemeten waarna een gemêleerd peloton onder begeleiding van een Shimano materiaalwagen het Zuid-Limburgse Heuvelland intrekt. Dansend en soms stampend op de pedalen werden hellingen als de Camerig, Eyserbosweg en Fromberg  bedwongen. Iedereen op zijn of haar eigen tempo, maar bovenop altijd op elkaar wachtend. 

"Waanzinnig leuke dag gehad. Mooie route uitgezet en geweldig ontvangen bij Shimano." - Leo

Bij terugkomst in het Shimano Experience Center is het snel douchen om voor de buis neer te ploffen. Met een bord pasta op schoot kijken we hoe MVDP opnieuw de Ronde op zijn naam schrijft. Een passende afsluiting voor een geweldige dag. Check onze Instagram Reel voor een korte indruk.

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant