• Overig
  • Gewijzigd op 17 februari 2017

Populaire MTB-route Schoorl wordt verlegd

De provincie Noord-Holland heeft groen licht gegeven voor het aanpassen van de mountainbikeroute in de Schoorlse Duinen. Het vernieuwde traject is onderzocht om te beoordelen of mountainbiken de natuur kan beschadigen.
Populaire MTB-route Schoorl wordt verlegd

Bij de aanleg worden diverse maatregelen genomen, zodat de route niet uitslijt en niet meer buiten zijn sporen gaat lopen. Het traject in het westelijke open duingebied wordt verwijderd, waardoor de natuur hier meer rust en ruimte krijgt. Dat geldt met name voor broedvogels in het open duingebied, zoals de graspieper en roodborsttapuit.

Veiliger en meer ruimte

Volgens twee onafhankelijke adviesbureaus leidt de verplaatsing van de mtb-route naar het oostelijk deel van de duinen tot minder verstoring. Direct langs de bestaande route bevinden zich al relatief veel broedvogels. Ook zal de route op enkele plekken verbeterd worden naar aanleiding van gesprekken met onder andere ruiters en bewoners. Daardoor is de route veiliger en geeft deze meer ruimte aan andere recreanten.  

Zodra de benodigde vergunningen verleend zijn, zal de aanleg van de nieuwe route worden hervat.

Route-informatie aanpassingen MTB Schoorl

Meer info?

Boswachter Laurens Bonekamp van Staatsbosbeheer schrijft een blog over de laatste ontwikkelingen in de Schoorlse Duinen.

Blog boswachter
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant