• Overig
  • Gewijzigd op 7 februari 2019

Nieuwe wielerclub met ambitie

Onze hoofdstad is een wielerclub rijker: Cycle Capital. Met als doelstelling een professioneel vrouwen- en mannenteam te laten opereren op het hoogste niveau. In de vorm van een coöperatie vormen bedrijven en wielerliefhebbers de kern van de club.

Eén van de kenmerken in het huidige profwielrennen is de wankele, financiële basis, waarbij een ploeg vrijwel volledig leunt op de inkomsten van de hoofdsponsor(en). Trekt de hoofdsponsor zich terug, dan betekent dat vaak het einde van de wielerploeg.

Kern van de club

Bij Cycle Capital kun je als bedrijf en/of wielerliefhebber door middel van participaties (mede)-eigenaar worden. De club is een coöperatie met leden, zij vormen de kern van de club. Deze sharing members besturen de club via de ledenraad en kunnen direct invloed uitoefenen op het sportieve beleid en daarnaast rendement maken op hun inleg.

Fietshoofdstad van de wereld

Arjen Kuin en Eline Deutekom, initiatiefnemers van Cycle Capital, hebben de club vanuit een aantal overtuigingen opgebouwd. Want Amsterdam verdient, als fietshoofdstad van de wereld, een eigen professionele wielerclub met een eigen clublocatie. Een wielerploeg met een Amsterdamse mentaliteit en lef in de koers. Het businessmodel moet volgens de initiatiefnemers een solide basis vormen om langjarig profwielrennen in Amsterdam tot stand te brengen. Dat kan alleen met een club die meer is dan alleen profwielrennen. Waar wielerliefhebbers zich mee kunnen identificeren en waar zij zich direct thuis voelen.

Brede community

Cycle Capital betrekt fans en bedrijven op een actieve manier bij de realisatie van duurzaam profwielrennen in Amsterdam. De binding met Amsterdam zorgt voor een brede community en een stabiele basis. De nieuwe ploeg moet wereldwijd het visitekaartje van onze hoofdstad worden. De fiets is hét vervoersmiddel en icoon van Amsterdam en onmisbaar wanneer het gaat om duurzaamheid, gezond leven en schone lucht.

Meer weten? Zie de website van Cycle Capital 

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant