• Overig
  • Gewijzigd op 28 augustus 2018

Nieuwe opleidingen mountainbiketrainer van start

Ben jij enthousiast mountainbiker en breng je jouw enthousiasme graag over op anderen? Word mountainbiketrainer (niveau 2) en begin in oktober met de opleiding. Dit kan in Rijswijk, Nijmegen, Nijverdal, Gieten en Apeldoorn.
Nieuwe opleidingen mountainbiketrainer van start

Het fietsen op een mountainbike vereist speciale vaardigheden zoals balans, schakelen, het nemen van obstakels en het rijden in groepen. Trainers zorgen voor meer vaardigheid op de fiets, meer plezier en veiligheid. Een belangrijke reden voor verenigingen om een opgeleide trainer in te zetten binnen de club. 

Mountainbiketrainer 2

Tijdens deze opleiding leer je alle basisvaardigheden om je op technisch vlak in te zetten voor jouw vereniging. Je kunt aan de slag als assistent van de wielertrainer (niveau 3) en kunt trainingen verzorgen op basis van een door deze trainer opgesteld trainingsplan. Na afloop van deze opleiding kun jij training geven, toertochten of wedstrijden begeleiden en assisteren bij andere activiteiten van jouw vereniging. Denk daarbij aan de Start2Bike-trainingsserie van de NTFU.

Inhoud van de opleiding

Komend najaar gaat de opleiding mountainbiketrainer niveau 2 van start op 5 locaties. Je kunt je inschrijven voor: 

  • Rijswijk
  • Nijmegen
  • Nijverdal
  • Gieten
  • Apeldoorn

De opleiding duurt 4 opleidingsdagen die beginnen om 09:00 uur en eindigen rond 16:30 uur. Daarnaast is voorafgaand aan de opleiding een intake en sluit je af met een examendag. Aan het eind van de opleiding ontvang je een officieel NTFU trainersdiploma. 

Kosten & Inschrijven

De kosten voor de niveau 2 opleiding zijn € 550,-. Ben je lid van de NTFU en actief bij een NTFU-vereniging? Dan bedragen de kosten € 350,-. Veel gemeenten bieden vergoedingen voor vrijwilligersopleidingen, dus vraag dit zeker na. 

Inschrijven voor de opleidingen is mogelijk via wieleracademie.nl. Tevens zijn op deze website de opleidingsvoorwaarden te vinden.

Vragen?

Ben je enthousiast geworden over het volgen van een opleiding tot (mountainbike)trainer, maar heb je nog een aantal vragen? Neem dan contact op met Wouter Swank, opleidingsmedewerker bij de NTFU info@ntfu.nl
 

Carolijn Caderius van Veen
Door Carolijn Caderius van Veen

Voor een buitensporter bevind ik mij veel te veel online. Altijd bezig met nieuwe plannen voor Fietssport.nl.

Dit vind je misschien ook interessant