• Overig
  • Gewijzigd op 13 augustus 2021

Must read: biografie Anna van der Breggen

Behalve hard fietsen kan Anna van der Breggen ook goed schrijven. In haar biografie ‘Anna: mijn leven achter het erepodium’ kijkt ze terug op haar wielercarrière. Het vlot geschreven boek leest als een voortrazend peloton: je bent zo over de meet.
Must read: biografie Anna van der Breggen

Anna van der Breggen (1990) is een van de beste wielrenster ter wereld. Aan haar indrukwekkende erelijst kan niemand tippen. Marianne Vos niet. Annemiek van Vleuten niet. Niemand niet. De geboren Overijsselse won onder meer zeven keer de Waalse Pijl, drie wereldtitels, vier keer de Giro en Olympisch goud.

Anna: mijn leven achter het erepodium

Gelukkig is de biografie geen saaie opsomming van Anna’s prestaties, maar een boeiend inkijkje in haar leven achter het erepodium.

Zo vertelt Anna vrij nuchter – en met de nodige zelfspot – over haar eerste stappen op het racefietspad, haar twijfels om profwielrenster te worden, financiële verschillen tussen het mannen- en vrouwenpeloton, dopingcontroles, fietsen op zondag, omgaan met tegenslagen, het naderende einde van haar imposante wielercarrière en nog veel meer. Behalve Anna komen onder andere ook haar ouders, broer, zus, man, oude ploegleiders en ploeggenoten aan het woord. Hierdoor is het alsof je de topwielrenster echt een beetje leert kennen.

"De biografie blijft van begin tot eind boeien."

Het boek (224 pag) is opgedeeld in 29 hoofdstukken, plus een epiloog, en leest lekker weg. Omdat Anna openhartig over haar ervaringen schrijft (verwacht geen schokkende onthullingen à la Thomas Dekker), blijft de biografie van begin tot eind boeien. Ook als je geen wielerfanaat bent. Aanrader dus.

'Anna: mijn leven achter het erepodium' is zowel als e-book als paperback te koop. Wil je een gesigneerd boek? Bestel de biografie dan rechtstreeks via Anna's website.

Doe mee aan de winactie

We mogen van Anna een gesigneerd exemplaar van haar boek weggeven. Het enige wat jij hoeft te doen is antwoord geven op de onderstaande vraag (voorbij "Dit vind je misschien ook interessant" scrollen). De winactie is exclusief voor Fietssport PLUS-leden.

Geniet ervan, Anna

Uiteraard konden wij Fietssport ambassadeur Anna van der Breggen niet zomaar naar de Olympische Spelen in Tokyo laten gaan. Daarom maakten wij deze videoboodschap voor haar. Uiteraard hopen we Anna na haar profcarrière - ze hangt aan het einde van dit seizoen haar wedstrijdfiets aan de wilgen en gaat aan de slag als ploegleider bij Team SD Worx - nog eens bij een van onze toertochten tegen te komen. 


 

Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant