• Overig
  • Gewijzigd op 19 februari 2018

Internationale toppers bij WK Baan in Apeldoorn

De deelnemerslijst van het WK Baanwielrennen van 28 februari tot en met 4 maart herbergt vele imposante namen, die op de Olympische Spelen van Rio succesvol waren. En vrijwel elke dag zijn er medaillekansen voor de Nederlanders!
Internationale toppers bij WK Baan in Apeldoorn

De Britse selectie kan beschikken over Jason Kenny en Callum Skinner, de nummers één en twee van het olympische sprinttoernooi in 2016. Kenny won in Rio de Janeiro ook de keirin en treft zijn rivalen Matthijs Büchli uit Nederland (zilver in Rio) en Azizulhnasni Awang uit Maleisie (brons) op de piste van Omnisport in Apeldoorn. Ook de Britse wielerlegende Ed Clancy is van de partij. Hij is één van de velen die succesvol waren op de teamonderdelen van Rio.

Bij de vrouwen zijn onder meer de Nederlandse Elis Ligtlee (keirin) en de Britse Laura (Kenny) Trott van de partij. De laatste won het omnium in Rio en treft ook de winnares van het brons Jolien D'hoore uit Vlaanderen weer in de piste. Bij de Belgen zijn ook Kenny de Ketele en Moreno de Pauw present, die de Zesdaage van Rotterdam wonnen dit jaar en favoriet zijn voor de wereldtitel madison.

Gouden talent

De eerste dag biedt meteen medaillekansen voor de Oranje ploeg. Dan staat de Teamsprint op het programma. Harrie Lavreysen, een van de Nederlandse talenten, heeft er zin in: “Het zou mooi zijn als we op de Teamsprint na twee keer zilver nu goud kunnen behalen en dat voor eigen publiek. Voor het gehele toernooi geldt dat de tegenstand pittig is, maar ik ga wel mijn best doen om een medaille op de Teamsprint te halen en op een individueel nummer. Ik heb nog niet vaak voor eigen publiek zo’n belangrijke wedstrijd gereden, wel kwam ik als BMXér uit op het EK in Haaksbergen, maar toen was ik 14. Er wordt nu wel iets meer verwacht natuurlijk. En het is bijzonder dat er in Apeldoorn veel familie en bekenden bij kunnen zijn.”

Op jacht naar goud

Zowel bij de mannen als de vrouwen maakt Nederland elke dag kans op medailles. Naast de Teamsprint op de eerste avond voor mannen en vrouwen, en Scratch, ook op donderdag (Keirin), vrijdag (Omnium), zaterdag (Individuele achtervolging en Sprint) en zondag is de Keirin voor vrouwen en de Koppelkoers.

 

/img
Spektakel in Omnisport

Het WK Baanwielrennen van 27 februari tot en met 4 maart in Apeldoorn belooft een geweldig wielerspektakel te worden. Zie voor het complete programma en tickets onderstaande link.

Meer info
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant