• Overig
  • Gewijzigd op 29 december 2022

Hennie Kuiper krijgt prachtig kunstwerk

Tijdens het Wielergala dat onlangs in Den Bosch plaatsvond werd Hennie Kuiper benoemd tot erelid van Club 48, een vereniging van oud-wielrenners. Speciaal voor deze gelegenheid maakte kunstenaar Menno Anker een prachtige print voor de wielerheld.
Hennie Kuiper krijgt prachtig kunstwerk
Hennie Kuiper krijgt prachtig kunstwerk
Hennie Kuiper is een van de beste Nederlandse wielrenners ooit. Op zijn erelijst prijken grote overwinningen als de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Ronde van Lombardije. Ook eindigde Hennie twee keer als tweede in de Tour de France en werd hij Wereld- en Olympisch kampioen.

Hoogtepunten uit carrière 

Reden genoeg dus om de wielerlegende als erelid van Club 48 te benoemen. Om dit heugelijke feit te vieren maakte Menno Anker, bekend van de wielerposters met iconische cols, een mooi kunstwerk om de bijzondere carrière van Hennie te verbeelden. In het ontwerp zijn alle successen van Kuiper in een ‘hoogteprofiel' vermeld en vormen symbolen van die hoogtepunten samen de kaart van Nederland.

Hiermee heeft Menno op creatieve wijze een bevlogen wielrenner en fantastische ambassadeur voor de wielersport in beeld gebracht. Het kleurrijke kunstwerk krijgt een plaats is het Hennie Kuiper Wielermuseum in Denekamp.

 
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant