• Overig
  • Gewijzigd op 19 januari 2017

Heeft Nederland de beste MTB-community van Europa?

In het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 april vindt het ‘Take Care of Your Trails' weekend plaats. Voor het eerst werken mountainbike communities uit verschillende landen tegelijkertijd aan het repareren, onderhouden en bouwen van MTB-routes.
Heeft Nederland de beste MTB-community van Europa?

Groepen uit o.a. Schotland, Polen, Denemarken, Tsjechië, Zweden, Spanje én Nederland beslissen in een vriendschappelijke competitie welk land de grootste en meest betrokken mountainbike community heeft.

"Het ‘Take Care of Your Trails’ weekend helpt bij het werven van nieuwe vrijwilligers voor het onderhouden van lokale trails."

Het ‘Take Care of Your Trails’ weekend wordt gecoördineerd door IMBA Europe, de overkoepelende belangenorganisatie voor Europese MTB’ers. Het evenement is gebaseerd op een succesvol programma uit Schotland waar vrijwilligers al langer werken aan hun eigen trails. Directeur Mark Torsius is onder de indruk van het aantal vrijwilligers en de extra promotie die deze weekenden in Schotland met zich meebrengen: “Wij denken dat een vriendschappelijke competitie veel bestaande onderhoudsgroepen helpt bij het promoten van hun goede werk en het werven van nieuwe vrijwilligers voor het onderhouden van lokale trails.”

De uitreiking van de prijs vindt plaats op de IMBA Europe 2017 Summit in Portugal.

/img
Meld je aan!

Ben jij lid van een onderhoudsploeg en wil je onderdeel zijn van dit evenement? Lees dan de voorwaarden en neem contact op met IMBA om je groep te registreren.

Meer info
Bart van de Vossenberg
Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant