• Overig
  • Gewijzigd op 25 november 2021

Filmtip: The Art of MTB #2

Een plaatje van een mountainbiker schieten kan iedereen. Maar hoe maak je foto's die je mond laten openvallen? In deze toffe film laat de Franse fotograaf Jb Liautard zien wat er allemaal bij hét perfecte plaatje komt kijken. Aanrader.
Filmtip: The Art of MTB #2

Van satelietbeelden en handgetekende schema's tot flitsende drones, spiegels en rookmachines: Jb Liautard trekt echt alles uit de kast om belachelijke mooie foto's van mountainbikers te maken.

In 'The Art of MTB #2' gunt de sportfotograaf je een blik achter de schermen. De film laat mooi zien dat het perfecte plaatje niet zomaar uit de lucht komt vallen. 

"Mijn meeste foto's ontstaan in samenwerking met een sporter, waarbij ik sport en kunst probeer te vermengen", legt Liautard in de film uit. "We bespreken het idee, geven elkaar advies, vervolgens mislukt het, dan proberen we het opnieuw. Na ontelbare pogingen is het soms raak. Het is dus absoluut een kwestie van teamwork."


fotocredit: MTB Shimano

 

Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant