• Overig
  • Gewijzigd op 27 augustus 2021

Filmtip: Riding the Rails

Mountainbiken over een verlaten spoorweg? Geen probleem voor Alex en Ella McAndrew. In deze film zie je hoe de Amerikaanse bikers op hun zelfgemaakte 'rail bike' het achterland van Vermont intrekken. Sterkte staaltje van outside the box denken.
Filmtip: Riding the Rails

Alex McAndrew is professioneel mountainbiker. In zijn vrije tijd vindt hij het leuk om aan fietsen te sleutelen én om samen met zijn vrouw (en hond) te bikepacken. Tijdens een van hun fietstochten stuitte het stel op een verlaten spoorweg.

Dat bracht Alex op het idee om zijn beide hobby's te combineren. Dus dook de handige Harry zijn schuurtje in om er een paar weken later weer uit te komen met de rail bike, een soort ouderwetse pompwagen, maar dan eentje die wordt aangedreven door twee bikes en vier paar benen. Briljant.

Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant