• Overig
  • Gewijzigd op 3 mei 2021

Filmtip: RAW 100

Brandon Semenuk is een van de beste freeriders ter wereld. In RAW 100 tovert de Canadese mountainbiker een verlaten kolenmijn in British-Columbia om tot een bikepark. De verbluffende freeride-tricks zijn een feest om naar te kijken.
Filmtip: RAW 100
Filmtip: RAW 100

In RAW 100 neemt Brandon Semenuk je mee naar een oude kolenmijn in het plaatsje Merrit (BC). Vanaf de eerste t/m met de honderste seconde schudt de Canadese freeride koning de ene na de andere vette trick uit zijn mouw. Door het ogenschijnlijke gemak waarmee hij dit doet, is het alsof je naar een videogame zit te kijken.

Behalve Brandons ongeëvenaarde bike skills tilt ook de orginele locatie (een industriële wildernis) en de soundtrack (het geluid van zoevende banden) de video ver boven de middelmaat uit. Kijken dus.

Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant