• Overig
  • Gewijzigd op 25 mei 2022

Filmtip: North Shore Betty

Leeftijd is slechts een getal. Dat geldt zeker voor de 73-jarige Betty Birrell. De Canadese begon op haar 45e met mountainbiken en drie decennia later vliegt ze nog steeds de beruchte North Shore trails in het noordwesten van Canada af. Respect!
Filmtip: North Shore Betty
Filmtip: North Shore Betty

Betty Birrel is niet bang. De 73-jarige vliegt nog steeds als een malle de beroemde en beruchte Norh Shore trails ten noorden van het Canadese Vancouver af.

De Shore trails in de kustbossen hebben wel wat weg van het boomhuttendorp uit de film Avatar. Denk aan houten bruggen, rotsen en omgevallen bomen. Sommige trails lopen hoog tussen de bomen waarbij bikers worden uitgedaagd om over supersmalle planken te rijden. Andere paden banen zich weer een weg over de met boomwortels bezaaide bosgrond.

Geen probleem voor Betty. In de film zie je hoe de oud-windsurfprof behendig door het dichte bos slalomt. Alsof ze op een langerekte golf van aarde, stenen en planken naar beneden surft. Je ziet ook dat ze niet bang is om te vallen en dat ze voorlopig nog niet van plan is om haar full suspension bike aan de wilgen te hangen. Kijken!

 

 

Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant