• Overig
  • Gewijzigd op 29 november 2018

Fietssport Magazine 6/2018

In de laatste editie van het jaar doen we het wat rustiger aan. En dat mag best na een zomer waar geen eind aan leek te komen.

We lonken wat minder naar de fiets als het uitzicht donker, druilerig, stormachtig of spiegelglad is. We kruipen lekker dichtbij de kachel en halen de achterstand in van al die magazines die nog op je zitten te wachten om door te spitten. Telefoon en tv uit, lekker lezen in de nieuwste Fietssport.

De kust, heuvels en bergen in één route

Zoals een reportage over de Costa Brava. Het aan deze streek hardnekkig klevende imago van zon, zee en zuipende jongeren willen ze daar graag van zich afwerpen. En dat lukt ze aardig, want ik was aangenaam verrast toen ik er in juni een paar dagen mocht fietsen. Met het middeleeuwse stadje Girona als uitvalsbasis heb je de keuze uit routes richting de kust, de glooiend groene heuvels en de bergen. De 350 km lange Pirinexus route heeft alle drie in zich. 

Winterslaap bij LottoNL-Jumbo?

En hoe zien de dagen in de werkplaats bij LottoNL-Jumbo eruit in het winterseizoen? We spraken met de, ooit jongste, mecanicien in het profcircuit, Niels van der Kuur, die ons al vrij snel de indruk geeft dat er van een winterslaap geen sprake is. Wist je dat zo’n ploeg over wel 200 fietsen, 15 ploegwagens en 300 wielsets beschikt? Een mooi inkijkje in het reilen en zeilen bij een profploeg.

Mocht je na al dat leeswerk, het machtige kerstdiner en de overheerlijke oliebollen een paar kilo zijn aangekomen, ligt er op pagina 46 een ontnuchterende 10-daagse ontgiftingskuur voor je klaar. 

Fietssport Magazine nr.6 ligt deze week bij de lezers in de bus.


 

Fan van Fietssport Magazine?

Sluit dan een Fietssport PLUS account af voor € 38,95 per jaar en ontvang elk kwartaal Fietssport Magazine. Bij deze prijs zit een fietsverzekering en korting op alle toertochten inbegrepen.

Bekijk alle voordelen
Wilma Vorselman
Door Wilma Vorselman

Mooi-weer-racefietser en slecht-weer-loper. Gek op de bergen, pasta en cappuccino.

Dit vind je misschien ook interessant