• Overig
  • Gewijzigd op 18 juni 2018

Fietssport Magazine 3/2018

De zomervakantie lonkt, naarmate de langste dag van het jaar nadert. Ga je op avontuur in eigen land of zoek je het op over de grens? De redactie heeft alvast wat ideeën voor je op gedaan!

Zo heeft onze reisreporter Bram de Noord-Franse kust verkend en kwam aangenaam verrast terug met een mooie reportage over dit relatief onbekende stukje Frankrijk. Mountainbiker Michel ging los op het Spaanse Madeira op zoek naar, zoals hij ze noemt, de "giecheltrails": steile, gladde, oftewel volledig onberekenbre singletracks.

En als we het over avontuur hebben, hoort daar natuurlijk ook bikepacken bij. Met de opkomst van de gravel bikes staat deze manier van reizen weer volop in de schijnwerpers. Bikepacker Christine pakte de fiets naar Brugge met minimale bagage bij zich, een globale route voorbereid en geen overnachtingen geboekt. Haar motto: als niets zeker is, is er heel veel mogelijk.

Al dat avontuur wil je natuurlijk wel vastleggen. Met je spiegelreflexcamera of je smartphone. Die laatste is inmiddels een geduchte concurrent geworden van de eerstgenoemde, want waarom zou je nog zeulen met zo'n zwaar ding als je je mobiel ook bij je hebt? Tips voor de mooiste foto's met je smartphone lees je in deze editie, zodat je er deze zomer meteen mee aan de slag kunt!

 

Wilma Vorselman
Door Wilma Vorselman

Mooi-weer-racefietser en slecht-weer-loper. Gek op de bergen, pasta en cappuccino.

Dit vind je misschien ook interessant