• Overig
  • Gewijzigd op 2 december 2016

Drenthe legt mountainbikers in de watten

Als het aan de Drentse mountainbikegemeenschap ligt, wordt Drenthe dé 5-sterren-mountainbikeprovincie van Nederland. Een breed gedragen plan ligt klaar ter uitvoering om het mountainbiken In Drenthe een flinke kwaliteitsimpuls te geven.
Drenthe legt mountainbikers in de watten

Arjan de Vries, directeur van de wielersportbond NTFU, heeft het plan gepresenteerd tijdens het jaarlijkse Recreatiecongres in Drenthe. Met ‘Drenthe dé 5-sterren mountainbikeprovincie’ is Drenthe de eerste provincie met een breed gedragen mountainbikevisie. Vertegenwoordigers van de mountainbikeverenigingen, het wielerplatform, Marketing Drenthe, Sport Drenthe, Drenthe Beweegt, het Recreatieschap en de provincie Drenthe hebben de handen ineen geslagen om samen dit plan op te stellen met ondersteuning van de NTFU.

Aantrekkingskracht

De visie kent vijf bouwstenen waar de komende jaren aandacht aan besteed zal worden. Allereerst wordt gewerkt aan een attractieve infrastructuur voor mountainbikers van verschillende niveaus. Dit betekent een kwaliteitslag van het bestaande basisaanbod naar meer onderscheidend aanbod, zoals meer variatie en de ontwikkeling van een aantal nieuwe icoonprojecten die een grote aantrekkingskracht op mountainbikers buiten Drenthe hebben. Een van de eerste projecten waarvoor de Provincie cofinanciering heeft toegezegd is een routenetwerk in de Kop van Drenthe, bestaande uit vijf nieuwe mountainbikeroutes.

Toekomstbestendig beheer is eveneens een belangrijke pijler. De inzet van vrijwilligers en het ontwikkelen van een nieuw financieringsmodel voor beheer en onderhoud van routes moeten ertoe leiden dat we niet alleen op korte termijn maar ook in de toekomst kunnen genieten van een kwalitatief hoogwaardig routenetwerk voor mountainbikers. Recreatieschap Drenthe heeft vast een eerste aanzet gegeven door €10.000,- in een MTB-fonds te stoppen voor beheer van de routes.

De mountainbikevisie is in opdracht van de provincie Drenthe en het Recreatieschap Drenthe opgesteld. De NTFU is op basis van haar kennis en kunde gevraagd ondersteuning te verlenen bij het schrijven van de visie, verzorgen van workshops en begeleiden van stakeholderbijeenkomsten.

Download mountainbikevisie Drenthe

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant