• Overig
  • Gewijzigd op 30 augustus 2022

Doe eens mee aan een laagdrempelige Ready2Race wielerwedstrijd

Wil jij een laagdrempelige wielerwedstrijd rijden? Dan is Ready2Race van Team Jumbo-Visma wat voor jou! Schrijf je in voor een Ready2Race-wedstrijd en neem het op tegen wielrenners van jouw niveau. Iedereen kan meedoen, van beginner tot gevorderde.
Doe eens mee aan een laagdrempelige Ready2Race wielerwedstrijd
Doe eens mee aan een laagdrempelige Ready2Race wielerwedstrijd

Wil je wel eens een wielerwedstrijdje rijden? Je krachten met andere renners meten? Doe dan mee aan Ready2Race van Team Jumbo-Visma. Ready2Race biedt laagdrempelige wedstrijden aan waarbij iedereen kan deelnemen op zijn of haar eigen niveau. Plezier en veiligheid staan voorop.

Verschillende klasses

Om er voor te zorgen dat je het opneemt tegen wielrenners van jouw niveau word je ingedeeld in klasses. Zo is klasse 4 voor beginnende racefietsers en de hoofdklasse voor doorgewinterde hardijders.

Instapklasse Dames en Klasse 4 

In deze beide klassen fietsen coaches mee die je tips & tricks geven hoe je in het peloton moet rijden, én die ervoor zorgen dat het veilig blijft. Elke wedstrijd begint met een paar geneutraliseerde ronden op rustig tempo zodat je rustig kunt wennen, eventueel aangevuld met wat oefeningen die je leren hoe je moet rijden in een peloton.

Klasse 3

In deze klasse fietsen net als de bovenstaande klasses ook coaches mee. Elke wedstrijd begint met een paar geneutraliseerde ronden op rustig tempo zodat je er even in kan komen.

Klasse 2 

Hier wordt al aardig hard doorgereden: fanatieke renners voelen zich in klasse 2 thuis.

Klasse 1 

In klasse 1 wordt nog een stukkie harder getrapt. Dit is de plek voor renners die al ervaring hebben met het rijden in pelotons. De wedstrijden duren dan ook wat langer dan bij de lagere klassen.

Hoofdklasse 

Zoals de naam al doet vermoeden leggen in deze klasse de beste (amateur) wielrenners uit de regio elkaar het vuur aan de schenen. Hier gaat de snelheid geregeld boven de 50 km/u.

 

Klaar om te racen?

Lang verhaal kort: er is dus altijd een klasse waarin jij je eerste schreden op het wedstrijdpad kunt zetten. En weet je wat het mooie is? Je vindt eenvoudig een wedstrijd bij jou in de buurt.

Als je staat te popelen om mee te doen, trap dan naar Ready2Race voor meer info. Op de uitgebreide kalender vind je wedstrijden verspreid over het hele land. Wat word jouw eerste race?

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant