• Overig
  • Gewijzigd op 29 september 2023

Clubheld: Angela Milani van Velocity Ladies

Clubhelden zijn de motor van fietsend Nederland. Van de wegkapiteins en trailbouwers tot koffieschenkers en andere NTFU-leden met een inspirerend verhaal. Angela Milani van Velocity Ladies is zo’n onmisbare schakel.
Clubheld: Angela Milani van Velocity Ladies
Clubheld: Angela Milani van Velocity Ladies
De vonk sloeg zes jaar geleden over bij een clinic op de wielerbaan. “Die baanclinic had ik gekregen als verjaardagscadeau. Ik heb altijd wel gesport, maar het wielrennen heb ik pas later ontdekt”, vertelt Angela Milani (51), één van de initiatiefnemers van wielervereniging Velocity Ladies. Vroeger op vakantie volgde ze de Tour de France wel, maar zelf op de racefiets stappen, daar was het nog niet van gekomen. Angela was meteen verkocht.
Geïnspireerd door haar eerste ervaringen op de baan leende Angela een racefiets van een vriendin. “Aan het inklikken moest ik wel even wennen. En ja, zoals vele anderen, ben ook ik weleens vergeten uit te klikken en daardoor gevallen. Dat hoort erbij.” 

Ambitieus avontuur 

Angela fietste haar eerste rondjes in en om Eindhoven. “Wielrennen is echt iets anders dan gewoon een rondje fietsen. Er komt zo veel meer bij kijken dan alleen de pedalen laten draaien. Samen met een paar andere meiden wilden we ons fietsclubje van vriendinnen laten uitgroeien tot een serieuze club. Om zo anderen te inspireren, samen te trainen en vooral om iedereen op haar eigen niveau plezier te laten hebben in het wielrennen.’ 
Met deze gedachte in het achterhoofd begonnen Angela en vijf andere vrouwen aan een ambitieus avontuur.

"Ik haal veel voldoening uit het enthousiasme en de energie van anderen"

In februari 2018 richtten ze samen wielervereniging Velocity Ladies op. Angela: “Ik haal veel voldoening uit het enthousiasme en de energie van anderen. De inzet en betrokkenheid van de lokale dames zijn essentieel voor het succes van onze vereniging. We doen het echt met z’n allen.” Angela en haar clubgenoten zijn vastbesloten om van Velocity Ladies een thuis te maken voor vrouwen, die hun sportieve grenzen willen verkennen en samen plezier willen beleven op de fiets. 

Volop activiteiten 

Velocity Ladies is inmiddels actief in zes steden: Eindhoven, Den Bosch, Lisse, Venlo en Amsterdam en sinds dit jaar ook in Nieuwegein. In deze steden rijden nu zo’n 180 Velocity Ladies mee. Angela vervolgt: “Zelf fiets ik vier, vijf keer in de week. Op de weg en ook onverhard op de mountainbike of gravelbike. Prachtige routes door de natuur, daar geniet ik echt van.”
 
Ook lid worden van een leuke fietsclub? Neem dan hier eens een kijkje. Er is altijd wel een NTFU-club bij jou in de buurt!

Velocity Ladies zet zich als vereniging in om het vrouwenwielrennen groter en beter te maken. Al hun activiteiten zijn voor en door vrouwen. Angela: “Samen fietsen is gewoon leuker. En we doen inmiddels veel meer dan de gezamenlijke ritten in de buurt. Als vereniging zijn we bijvoorbeeld ook actief op Zwift met gezamenlijke ‘social rides’ en ‘meetups’. We organiseren fietsweekendjes weg en leerzame onderhoudsclinics. Gezelligheid naast de fiets vinden we ook belangrijk; daarvoor hebben we regelmatig borrels, bbq’s of een bowlingavond.” 

Angela benadrukt nogmaals het uitnodigende karakter van Velocity Ladies: “We streven naar een positieve en enthousiaste omgeving, waarin vrouwen van alle niveaus zich welkom voelen. Of je nu een beginnende fietser bent of al jaren ervaring hebt, iedereen kan lid worden en genieten van de gezellige sportiviteit van onze club.”

Meer weten? 

Wil je meer weten over Velocity Ladies of een keer meefietsen met één van de zes lokale afdelingen, kijk dan op www.velocityladies.nl en meld je aan. 

Tekst: Merijn Heijne
Beeld: Georges Deswijzen

 
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant