• Overig
  • Gewijzigd op 23 juni 2017

Bike MOTION verhuist naar voorjaar

Het is even wennen, maar in oktober hoeven we niet af te reizen naar de Jaarbeurs in Utrecht. De Bike MOTION beurs wordt verplaatst naar begin maart 2018 om de start van het nieuwe fietsseizoen in te luiden.
Bike MOTION verhuist naar voorjaar

Tot nu toe heeft de Bike MOTION altijd in oktober plaatsgevonden, aangezien de fietsfabrikanten in die periode van het jaar nieuwe producten op de markt brachten. De laatste jaren zien we een daar een verandering in. De fabrikanten lanceren nieuwe fietsen, onderdelen en accessoires op het moment dat ze klaar zijn en wachten niet meer tot de opening van de grote najaarsbeurzen als hét moment om nieuwe producten te presenteren.

De organisatie heeft in overleg met de exploitanten ervoor gekozen om de beurs te verplaatsen naar de start van het wielerseizoen, als de temperaturen weer stijgen en de voorjaarsklassiekers je wielerbloed sneller doet stromen. Op vrijdag 2 maart gaan de deuren van de Jaarbeurs in Utrecht open voor drie dagen fietsplezier.

Kijken, niet aankomen

Colin Robaard, brand manager Bike MOTION Benelux, vertelt dat de organisatie niet over één nacht ijs is gegaan. “We hebben heel goed gekeken naar het juiste moment met een natuurlijke aansluiting op het fietsseizoen. In de oude situatie presenteerden we in het najaar prototypes van innovaties, het was voor de consument vooral kijken en niet aanzitten. Door te verhuizen naar het voorjaar zijn de innovaties - of het nu om een frame gaat of een accessoire - direct te testen en te koop in de markt.” 

"We hebben nu ook een parcours om een racefiets eens goed te testen"

De beurs richt zich op alle sportieve fietsers, maar juist ook richting de fanatieke fietser. Zelfs als iemand de hele winter doorfietst, in het voorjaar gaat iedereen nadenken over zijn persoonlijke doelstellingen voor het komende wielerseizoen. “We spelen daarop in en vragen bijvoorbeeld de fietsers op hun fiets en met outfit naar Utrecht te komen. Ze kunnen hun fiets laten onderwerpen aan een ‘periodieke keuring’, of een inspanningstest afnemen. Heb je als doel een nieuwe racefiets te kopen, maar wil je eerst nog eens grondig vergelijken en testen? Ook daarin voorzien we. We hebben nu ook een parcours om een racefiets eens goed te testen. Het inmiddels bekende mountainbike parcours houden we er natuurlijk in.” 

Fietssport weer van de partij

In het voorjaar zijn Fietssport en NTFU weer van de partij. Maak een praatje bij ons op de stand, haal als NTFU-lid of PLUS-gebruiker een klein presentje op of sluit je aan bij de grooste club fietsers van Nederland. Zien we je in maart?

/img
Bike MOTION Benelux 2018

Vrijdag 2 maart open van 12.00 tot 21.00 uur, zaterdag 3 en zondag 4 maart van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer info
Wilma Vorselman
Door Wilma Vorselman

Mooi-weer-racefietser en slecht-weer-loper. Gek op de bergen, pasta en cappuccino.

Dit vind je misschien ook interessant