• Overig
  • Gewijzigd op 17 maart 2022

Altijd goed verzekerd op pad

Je moet er niet aan denken als je middenin een toertocht of training zit; een valpartij is zo gebeurd. Dankzij jouw fietsschadeverzekering kun je echter snel weer op pad. De NTFU werkt daarvoor al jaren samen met assuradeur Hienfeld.
Altijd goed verzekerd op pad

Johannes Matthes, commercieel directeur van Hienfeld, schetst kort wat zijn bedrijf precies doet en waarom het een goede partner is als het gaat om fietsverzekeringen. Hoewel Matthes zelf niet echt een sportieve fietser is, draagt hij deze bijzondere doelgroep en de relatie die zijn bedrijf ermee heeft, zeker een warm hart toe.

“Hienfeld is opgericht in 1874 en gericht op nicheverzekeringen, verzekeringen die wat specifieker zijn zoals ongevallen, vermogende particulieren, jachten, kunst, cyberverzekeringen. Eigenlijk alles waarvan grotere verzekeraars vinden dat het niet goed in hun systeem of organisatie past. Door onze eigen manier van werken en ons brede netwerk kunnen wij juist die zaken wel bieden.” 

Maatwerk

Hienfeld werkt via de adviseurs van Meijers samen met de NTFU als het gaat om fietsverzekeringen. “Aan het product dat we samen hebben ontwikkeld is jarenlang geschaafd. Er zit ongevallendekking in, schade, een reisdekking en aansprakelijkheid. Op die manier leveren we maatwerk voor de NTFU dat grotere verzekeraars niet kunnen leveren. NTFU-leden krijgen dus één polis met al die zaken erin. En dat tegen een aantrekkelijke prijs.”

Bovendien denkt Hienfeld mee met de NTFU en sponsort daarom ook bijvoorbeeld de cursussen Start2Bike en Wegkapitein. “Wij zien het belang daarvan zeker in. Deze cursussen helpen ons bij het beheersbaar houden van de schadelast.” Daardoor kan Hienfeld de meeste soorten schades snel afwikkelen.

In het geval van een fietsschademelding gaat die direct door naar Meijers. Veelal zijn die schades binnen twee weken afgewikkeld en uitbetaald. Bij ongevallen of aansprakelijkheid duurt het vaak wat langer, omdat er verschillende experts naar moeten kijken en omdat er bijvoorbeeld sprake is van letsel dat eerst moet genezen.

Belang inzien

De samenwerking met de NTFU vindt Matthes een prettige, omdat alle partijen het belang van goede fietsverzekeringen zien en daarin samen optrekken om de beste oplossingen voor de leden te bieden. “We zijn allemaal flexibel, omdat het zo’n belangrijk onderwerp is. Dat geldt voor de NTFU, Meijers en ook voor Hienfeld. We zitten daarom ook regelmatig samen om tafel om het product verder te verfijnen en leden goed te kunnen blijven bedienen.”

Een veertigjarige samenwerking 

De directeur van de NTFU, Arjan de Vries, is ook tevreden met de samenwerking met Meijers en Hienfeld. “We werken al met ze vanaf het begin, dat is zo’n veertig jaar inmiddels. De makelaar/adviseur Meijers begon destijds met ons product fietsverzekeringen. Zo zijn we met elkaar in aanraking gekomen en het bevalt nog steeds prima. We hebben alle uitbreidingen en aanpassingen in het product samen doorgemaakt.”

Meeste schades van individuen

Het valt De Vries op dat er meer schademeldingen komen van individuele leden dan van clubleden van de NTFU. “Dat heeft met organisatie te maken. Hoe georganiseerder je fietst, des te minder schade is er. Onze cursus wegkapitein speelt daar ook een rol in, net zoals Start2Bike. Die cursussen worden heel goed bezocht."

"Groepjes van verenigingen doen het met minder schade dan losse groepjes fietsers. Hoewel individueel fietsen natuurlijk nog minder schade zou moeten opleveren. We proberen als NTFU ook steeds meer die losse groepjes te benaderen om ze wat meer organisatie te bieden. Bovendien zit in onze contributie alles al verwerkt, leden hoeven zich dus niet meer druk te maken om een schadeverzekering. Dat biedt een stukje extra zekerheid.” 

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant