• Overig
  • Gewijzigd op 10 november 2016

1,8 miljoen deelnemers toertochten

Er worden in Nederland jaarlijks ruim 2.500 toertochten georganiseerd. 331.000 sportieve fietsers doen mee aan deze tochten en doen dit gemiddeld zes keer per jaar. Dit betekent dat er in totaal 1,8 miljoen startbewijzen worden afgenomen!
1,8 miljoen deelnemers toertochten

Onderzoeksbureau GfK heeft ook in 2016 in opdracht van fietsbeurs Bike MOTION Benelux en Wielersportbond NTFU onderzoek gedaan naar trends in de wielersport. Daaruit blijkt onder andere dat toertochten populairder zijn dat we tot nu toe dachten. En interessant is ook om te weten waar deelnemers voor kiezen.

Deelnemers aan een toertocht bepalen op basis van een aantal criteria of zij een tocht wel of niet gaan fietsen. Een mooie omgeving en een uitdagend parcours zijn daarbij belangrijke selectiecriteria. En misschien verrassend: het zijn vooral de kleinere lokale toertochten die veel bezocht worden.

Informatie uit de Wielersportmonitor 2016

Veelvraten

Achttien procent van de 331.000 sportieve fietsers die deelneemt aan toertochten rijdt maar liefst 10 of meer toertochten per jaar. Kleinere toertochten in de eigen omgeving van de wielersporter zijn met meest populair. Ruim 100.000 fietsers nemen uitsluitend aan deze evenementen deel. Veertien procent neemt uitsluitend deel aan grote evenementen.

Volgens de Wielersportmonitor telt Nederland 849.000 wielersporters. Twee jaar geleden was dit nog 815.000. Dit betekent een groei van 34.000 wielersporters binnen twee jaar.

Meer weten over onderzoek en de wielersport. Lees dan het volledige rapport op NTFU.nl.
 

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant