• Overig
  • Gewijzigd op 31 januari 2022

12x Wielerpodcasts

Wist je dat er steeds meer podcasts over ons favoriete tijdverdrijf gemaakt worden? Serieuze, lollige of leerzame; je kunt ze luisteren wanneer jij wilt. Wij zetten onze 12 favoriete wielerpodcasts (in willekeurige volgorde) voor je op een rij.
12x Wielerpodcasts

Arriere de la Course

In deze wielerpodcast luister je elke aflevering een uur lang naar wielerpraat. Gehost door twee wielergekken die elke koers aan de buis gekluisterd zitten, dit samen met wielerprof Peter Koning. Of het nu gaat om de kanshebbers voor de Tour de France, de wereldkampioen bij het veldrijden, of nieuwe helden in het peloton, bij Arriere de la Course ben je voor gezellige wielerpraat aan het juiste adres. 

Live Slow Ride Fast

Nog zo’n topper! Laurens ten Dam geeft je in zijn podcast een inkijkje in het leven van een ex-prof. Inmiddels heeft Laurens zichzelf omgetoverd tot professioneel avonturier. Eén ding doet hij nog net zo graag als fietsen en dat is ouwehoeren over fietsen. Samen met Stefan Bolt hebben zij het over gravelrides, strandraces, koffie, wijn, bier en de BBQ. 

De Rode Lantaarn

De mannen van Het is Koers praten je bij over de belangrijkste ontwikkelingen in wielerland. De grote rondes en natuurlijk de voorjaarsklassiekers worden uitgebreid besproken. 

In het Wiel

De podcast van het AD. Gepresenteerd wordt door Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam met gastoptredens van wielerprofs en -commentatoren. Ze verzorgen voor- en nabeschouwingen van grote wedstrijden en gaan op bezoek bij bekende Nederlandse renners. 

Radio Stelvio

Een straffe podcast van onze Zuiderburen. De Vlaamse show bevat voor- en nabeschouwingen van de koers, rubriekjes en een heel peloton aan gasten. 

Fiets Podcast

Ook Fiets Magazine heeft inmiddels een eigen podcast. Oud-prof en topfotograaf Léon van Bon en Benjamin de Bruijn praten je maandelijks bij over de nieuwste snufjes, de beste koop en de mooiste fietsen. Een prima podcast voor de materiaalfreaks. 

The Move

De enige Engelstalige podcast in ons rijtje. Meervoudig Tourwinnaar Lance Armstrong geeft zijn ongezouten mening over de huidige staat van het wielrennen én hij bespreekt de grote rondes en koersen op basis van zijn ervaringen. Erg interessant! 

Cycloworld

Cycloworld is de wielerpodcast die je helemaal onderdompeld in het deelnemen aan uitdagende evenementen in binnen- en buitenland. Over de liefde voor cyclo’s, granfondo’s, toertochten en rittenkoersen. Ze hebben het over events van de Amstel Gold Race tot aan de Marmotte, hoe je moet trainen, wat voor voeding je wel/niet moet nemen, hun eigen fietsavonturen, waarom de Dolomieten mooier zijn dan de Alpen en welk materiaal.

De Kopgroep

De beste wielerjournalist aller tijden, Mart Smeets, heeft tijdens de grote rondes een podcast via de NPO. Tijdens de afgelopen Vuelta gaf de Mart in De Kopgroep podcast, samen met onder meer Spanje correspondent Edwin Swinkels, zijn kijk op de koers. 

De Grote Plaat

Oud-wielerprof John den Braber is tegenwoordig (muziek)journalist en neemt samen met muzikant, zanger en wielerfanaat Blaudzun de meest opmerkelijke gebeurtenissen in het profpeloton door. Uiteraard bespreken ze ook hun favoriete, nieuwe muziek en die van de renners en rensters in het peloton.

Tweewielers

Deze wielerpodcast wordt gevuld door Herman van de Zandt en Martijn Hendriks, beide werkzaam bij de NOS. Niet de zoveelste podcast over de profwereld, maar bedoelt voor iedereen met een racefiets, zeggen ze zelf.  Over alle dingen die bij het wielrennen komen en wat ze zelf meemaken op de fiets. Over hun eigen blunders, fietsvakanties, wat ze aan hebben. Een massage voor je trommelvlies noemt een luisteraar het. Een mooier compliment kun je bijna niet krijgen. Luisteren dus!  

Wat als?! De wielerpodcast

Nog vrij nieuw is deze podcast van drie wielervrienden Marnick, Jeffrey en Niels, die via hun eigen ervaringen, experts en wielerliefhebbers jou informeren over alle ins en outs van het wielrennen. Wat als je in een groep wil fietsen bijvoorbeeld, of wat als je basistechniek wilt verbeteren of wat als je lid wil worden van een wielervereniging? Goeie vragen!

Wie niet wil luisteren moet lezen

Fietssport Magazine is hét tijdschrift voor fanatieke wielrenners en avontuurlijke mountainbikers. Ontvang inspiratie, persoonlijke verhalen, nieuws uit de fietsbranche, reisverhalen en tips over training, voeding en gezondheid, zo op je deurmat.

Fietssport Magazine
Bart van de Vossenberg
Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant