• Overig
  • Gewijzigd op 15 december 2022

1.000 fietsers ‘opgelicht’ door Mantel en BBB Cycling

De dagen zijn donker en fietsers slechter zichtbaar. Daarom hebben fietsenwinkel Mantel en BBB Cycling 1.000 fietsers 'opgelicht'. Samen deelden zij gratis lampjes uit aan fietsers die zonder licht onderweg waren. Op naar veiliger fietsverkeer.
1.000 fietsers ‘opgelicht’ door Mantel en BBB Cycling
1.000 fietsers ‘opgelicht’ door Mantel en BBB Cycling
Uit onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat naar de verbetering van de campagne over fietsverlichting blijkt dat goede fietsverlichting de kans op een ongeluk met 17% verkleint. Van alle verkeersongevallen die eindigen op de spoedeisende hulp is het grootste deel fietser. Fietsen in het donker zonder verlichting of fietsen met slechte verlichting zijn hier nog altijd een oorzaak van. Dit laat zien hoe belangrijk het is dat je goed verlicht rond fietst, zodat jij goed kunt kijken in het donker en andere weggebruikers jou op tijd zullen zien. 

Verschillen in leeftijd en de plaats waar mensen wonen zijn ook meespelende factoren. Zo stappen jongeren vaker op de fiets met weinig tot geen verlichting ten opzichte van oudere mensen. In grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht wordt er gemiddeld 10% vaker rondgereden zonder fietslamp. 

 
 

Laat je zien

Of je nu voor dag en dauw naar je werk fietst of na het avondeten nog even een rondje door de pikdonkere polder racet: goede fietsverlichting is een must in deze donkere dagen. Maar wat is ‘goed’? In onze koopgids geven we een aantal tips voor goede verlichting. Voor die verlichting, fietsen, onderdelen en accessoires kun je overigens ook prima terecht bij Mantel, initiatiefnemer van de 'opgelicht-actie'. 
 
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant