• Ons werk
  • Gewijzigd op 14 maart 2024

Kom 13 april naar ons openingsfeestje van het fietsseizoen

Houd alvast 13 april vrij in je agenda, want dan geeft Fietssport een feestje en jij bent uitgenodigd. Samen met zoveel als mogelijk fietsers, vieren we de start van het fietsseizoen. En dat doen we bij ’t Veerhuys in Beusichem.
Kom 13 april naar ons openingsfeestje van het fietsseizoen
Kom 13 april naar ons openingsfeestje van het fietsseizoen
Voor de media is het voorjaar ‘voer’ om de discussie over de drukte op het fietspad aan te wakkeren. Daar wil de Alliantie Samen Fietsen iets aan doen, want vaak is de discussie onnodig en onterecht. Daarom roepen alle organisaties uit de Alliantie Samen Fietsen mensen op die dag zoveel als mogelijk complimenten op het fietspad uit te delen. Samen geven we hét antwoord op alle negatieve verhalen die in de krant verschijnen.

Kom langs in Beusichem

Kom daarom op 13 april gezellig langs tussen 11 en 14 uur bij ’t Veerhuys in Beusichem. Het complimententeam van de Alliantie Samen Fietsen strooit daar met kudos en complimenten aan iedereen die voorbijkomt.

Geef zelf ook een compliment aan andere fietsers door je boodschap op een groot bord te schrijven. Misschien heeft iemand “blitse sokken”, vind je het “goed dat iemand een helm draagt” of wil je een wandelaar “bedanken dat de hond is aangelijnd”.

Volle bingokaart

Om je op weg te helpen, heeft de Alliantie Samen Fietsen een bingokaart met maar liefst 23 complimenten die je aan fietsers en wandelaars kunt geven. Eind van de rit een volle kaart? Dan heb je BINGO!

Kies een van de Betuwe-routes – inclusief het veerpontje Beusichem-Wijk bij Duurstede – en haal de bingokaart op bij ’t Veerhuys in Beusichem. Of download de bingokaart via Alliantiesamenfietsen.nl en rijd een rondje in je eigen buurt. 

Over de Alliantie Samen Fietsen

Met de gezamenlijke actie breken de organisaties uit de Alliantie Samen Fietsen – dat zijn wielersportbond NTFU, Fietsersbond, Fietsplatform, VVN, ANWB, VeiligheidNL en KNWU – een lans voor alle fietsers die veilig en vriendelijk fietsen. De organisaties werken samen aan meer begrip en samenwerking op het fietspad.

Op sommige plekken is het druk, maar wijzen naar de ander – zoals in de krant en op het nieuws gebeurt – is niet de oplossing. Negen van de tien keer gaat het goed en houden mensen rekening met elkaar. De fietsorganisaties roepen daarom zoveel als mogelijk fietsers op zoveel als mogelijk mensen een positief geluid te geven op het fietspad en iedereen vriendelijk te begroeten en een complimentje te geven. 
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant