• Ons werk
  • Gewijzigd op 21 maart 2024

Hoe veilig vind jij het op dijkwegen?

Fietsen over kilometers lange dijken is een feest voor iedereen die van oer-Hollandse landschappen houdt. Maar hoe veilig voel je je eigenlijk, met al die motorrijders, automobilisten en landbouwverkeer die langs je heen zoeven?
Hoe veilig vind jij het op dijkwegen?
Hoe veilig vind jij het op dijkwegen?
In het weekend is het vaak opletten geblazen als je langs de rivieren fietst. Fietsers, wandelaars, automobilisten, motorrijders en landbouwverkeer: iedereen moet er langs. ANWB, Fietsersbond, Fietsplatform, NTFU, VVN en VeiligheidNL willen daarom weten naar hoe veilig we ons voelen op de Nederlandse dijken. Jij kunt helpen door de vragenlijst in te vullen.

Start vragenlijst

De Nederlandse dijken

Op onze dijkwegen ben je vrijwel nooit alleen. Door de week mensen die van dorp naar dorp voor de boodschappen of van en naar werk of school rijden. In het weekend kom je veel andere wielrenners en fietsers tegen en haal je regelmatig wandelaars en mensen met honden in. Daarnaast zoeven er langs beide kanten automobilisten, motorrijders en landbouwverkeer langs je heen.

Steeds vaker hoort wielersportbond NTFU verontruste geluiden over de smalle en bochtige wegen langs onze rivieren. De verkeersveiligheid, leefbaarheid en recreatie komt er onder druk te staan. Daarom willen de organisaties weten wat jouw ervaringen zijn. Je kunt tot 19 april je mening delen via de vragenlijst.

Over het onderzoek

Het onderzoek is een onderdeel en opmaat naar een bredere inventarisatie rondom de verkeersveiligheid op de Nederlandse dijken. De samenwerkende organisaties gaan het brede gesprek aan over het veiliger maken van dijkwegen voor fietsers en wandelaars. Ze zien gezamenlijk dat het anders moet en bieden daar een onderbouwing voor. De eerste stap is een onderzoek naar de subjectieve veiligheid op de dijken, aangevuld met objectieve data.

Foto: Jessica de Kort, Fietsplatform
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant