• Materiaal
  • Gewijzigd op 2 juli 2021

Welke fietsbroek past bij jou?

Fietsers maken zich eerder zorgen over hun schoenenkeuze en stuurafstelling, dan de keuze voor een koersbroek. Het belang van een goede zeem wordt vaak onderschat. Shimano introduceert de bib selector, jouw keuzehulp voor een fijne fietsbroek.
Welke fietsbroek past bij jou?

Het is niet alleen bij de profs in de wielersport waar de keuze van het zadel en de fietsbroek van essentieel belang is. Voor elke fietser kan een koersbroek van een mindere kwaliteit in combinatie met een verkeerde zadelkeuze een rit verpesten. Om jou te helpen bij het kiezen van de juiste broek heeft Shimano een digitale hulp ontwikkeld, de ‘Bib Short Selector’.

De Bib Short Selector stelt een paar eenvoudige vragen over het type rit en het intensiteitsniveau voordat de keuze voor de meest geschikte (Shimano) koersbroek wordt teruggestuurd over drie verschillende soorten rijstijlen:

Easy riding

Op zoek naar een ontspannen rit op middelhoog tempo? Bibshorts uit de instapselectie van Shimano zijn dan de beste optie. Kodama-bretels of Shimano-bretels voor mannelijke rijders en Mizuki-shorts voor vrouwelijke rijders zijn perfect voor ritten tot maximaal drie uur, zowel op de weg als off-road. Deze modellen hebben allemaal een zeem dat veel comfort biedt tijdens de rit.

Medium riding

Voor meer avontuurlijke doelen, zoals off-road rijden of snellere, meer veeleisende ritten, zijn fietsbroeken uit Shimano's Medium-selectie een geweldige aanvulling op het comfort. Hikari, Nozomi en Evolve bibshorts voor mannelijke rijders of Sumire-broeken voor vrouwen zijn gemaakt van snel absorberende materialen en zijn ontworpen om fietsers te ondersteunen tijdens hun langste en lastigste ritten.

Professional riding

Shimano's pro-selectie koersbroeken zijn gemaakt om elite rijders te ondersteunen bij hun meest intense, snelle ritten. S-PHYRE Leggera, S-PHYRE Flash en Tenku fietsbroeken voor de heren en Flash Yuri Shorts voor vrouwen hebben merkbare aerodynamische voordelen om renners koel te houden, de snelheid te verbeteren en de spieren te ondersteunen voor een maximale krachtoverdracht.

Ook een zadelkeuzehulp

De Shimano Tenku-fietsbroek is zelfs geheel ontworpen naar de vorm van het PRO Stealth-zadel, met behulp van laboratoriummetingen en veeleisende tests van bikefitting.com en een groep testrijders.Ook voor de Shimano PRO-zadels, hebben ze een zelfde soort assistent ontwikkeld, de PRO Saddle Selector voor het kiezen van het zadel dat bij jou past.

Twee handige keuzehulpen voor als je door de bomen het bos niet meer ziet in het enorme aanbod van de fietsmerken. Doe er je voordeel mee!

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant