• Materiaal
  • Gewijzigd op 1 maart 2018

Test: Trek Roscoe 9

Trek noemt de Roscoe 9 27.5+ trail hardtail een speelse fiets met hoogwaardige mountainbike-onderdelen die berekend is op zwaar gebruik. De mid-fat banden en stevige voorvork met 120 mm veerweg geven iedere rijder op elke trail extra vertrouwen.
Test: Trek Roscoe 9

Het is gelijk duidelijk als we naar de fiets kijken. Je wilt met de Roscoe 9 gooien en smijten in bochten en technische afdalingen rijden. Echt een fiets om mee te spelen, jumpen, slippen en vooral veel lol mee te beleven. Dat hebben we tijdens het testen dan ook gedaan. De Roscoe 9 voelt niet als een hardtail, maar meer als een fully. Dit komt waarschijnlijk door de Rocket Ron 2.8 banden. Door het grotere volume van deze banden geven deze extra comfort.

"De remmen mogen wel iets meer bite hebben"

De Roscoe 9 heeft een Alpha Gold aluminium frame, een RockShox Recon 120 mm voorvork (lock-out niet op het stuur te bedienen), een Shimano SLX/XT 1x11 aandrijving met een extra groot 46-tandwiel op de cassette. Voor moet je het doen met 1x28T Raceface Aeffect crank. Verder is de fiets afgemonteerd met Shimano hydraulische schijfremmen, een dropper zadelpen (vanaf het stuur te bedienen). De remmen mogen wel iets meer bite hebben. In Nederland kan je er makkelijk mee uit de voeten, maar in de Ardennen of Alpen wil je wat meer vertrouwen hebben in je remmen. Toen we de fiets gingen testen, bleek wel dat de Roscoe 9 zich niet leent voor lange stukken rechtdoor over de weg of door weilanden, pak dan een 29er. Met de 1x11 aandrijving en de 27,5 plus banden kom je simpelweg tekort ten opzichte van vrijwel iedere 29’er. Geeft niet, de Roscoe 9 moet het hebben van de technische tracks. Wil je toch racen met de Roscoe 9? Het frame is gebaseerd op het frame van de Xcaliber en dus met een wielwissel in één handeling om te bouwen naar een snelle 29er.

Met een simpele wielwissel bouw je de speelse Roscoe om naar een snelle 29'er.

Stabiele bike

Met de Roscoe 9 heeft Trek voor het eerst een trail hardtail ontworpen. Tot nu toe lag bij Trek de focus in deze prijsklasse op de Cross Country fietsen. De ‘Boost-technologie’ van de Sun Ringle Duroc40 velg zorgt voor een bredere velg (+6 mm), maken de wielen stijver en bevorderen de stabiliteit. De fiets is hierdoor zeer goed te besturen. Door de continue grip van de banden is er ook meer ruimte om foutjes te maken, zonder dat die gelijk keihard worden afgestraft.

Goede balans

Kortom, Trek heeft een hele leuke fiets gebouwd met de Roscoe 9. De geometrie heeft een goede balans tussen de traditionele hardtail cross country fietsen en de meer agressief ontworpen trail fietsen. Als het niet je bedoeling is om een rit van 60 kilometer te gaan maken, maar gewoon veel lol te hebben op de singletracks in Nederland dan is de Roscoe 9 een heel interessante en betaalbare fiets.

Prijs: 1.299 euro

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant