• Materiaal
  • Gewijzigd op 15 maart 2019

Test: Bontrager Evoke Storm Shell

Mountainbikers kennen geen dress code. Maar blijkbaar ontkom je ook als mountainbiker niet langer aan de laatste mode. Zoals dit exemplaar, de Storm Shell short van Bontrager.

Wij mountainbikers maken ons niet bepaald druk over de fietsbroek die we aantrekken. Omsluit het kledingstuk nauw het onderlijf en reikt de pijp tot net boven de knie? Wat kan ons dat nou schelen. Accentueert het dunne lycra voldoende de beenspieren? Boeien. En combineert de kleurstelling van broek en bike wel lekker? Ach man, ga toch fietsen!

Hip het bos in

Maar blijkbaar ontkom je ook als mountainbiker niet langer aan de laatste mode. Want volgens de producenten van fietskleding is het not done om je in het bos te vertonen zonder korte broek. Bij voorkeur een wijd exemplaar, zoals de Evoke Storm Shell broek van het merk Bontrager. Je draagt het kledingstuk over een binnenbroek, voorzien van een zeem.

Warm en waterdicht

Toegegeven, het staat best stoer. Maar heb je er ook iets aan? Zeker wel. Het waterdichte materiaal houdt je billen warm en droog tijdens een modderige rit. Bovendien scheurt de sterke stof niet meteen wanneer je onverhoopt langs een boom schaaft en in de diepe, afsluitbare zakken kun je wat kleingeld, je sleutels of een telefoon kwijt. Goede redenen om deze broek aan te schaffen. Niet omdat het nou zo nodig moet van de modepolitie. Het bos is toch geen catwalk?

Prijs: 139,99 euro
Info: Bontrager

Maarten 't Hoen
Door Maarten 't Hoen

Mateloos geboeid door de techniek van racefiets en mountainbike. Een echte materiaalfreak.

Dit vind je misschien ook interessant