• Materiaal
  • Gewijzigd op 15 januari 2018

Op naar Velofollies!

Komend weekend trapt de Belgische wielerbeurs Velofollies het fietsseizoen af. Met een prachtige overdaad aan stands en activiteiten geven we je vier tips voor een bezoek aan deze beurs in Kortrijk.
Op naar Velofollies!

De grootste merken zijn erbij

Op de affiche rijdt een wielrenner over een baan waarop geschilderd staat ‘MTB, race, e-bikes, urban, trekking’. Met andere woorden: je kunt voor alles wat ook maar enigszins met fietsen te maken heeft terecht op Velofollies. De grootste merken zullen dit jaar weer acte de présence geven op de Belgische wielerbeurs, zoals Trek, Specialized, Canyon, Ridley, Shimano, Sidi, Koga, Giant, BMC... Het zijn er te veel om hier allemaal op te noemen, maar het is duidelijk dat je je goed kunt verlekkeren aan al het moois dat er in 2018 op de markt komt.

Interessante Meet & Greets

Bij verschillende stands zullen profrenners en –rensters aanwezig zijn voor een Meet & Greet. Grijp op vrijdag je kans om ex-veldrijder Sven Nijs (Trek Benelux) of Olympisch kampioen Greg van Avermaet (Shimano Benelux) van dichtbij te zien en te horen, Puck Moonen is die dag aanwezig bij de Ridley-stand.

Op zaterdag vind je de oudste van de twee Schleck-broertjes, Fränk Schleck, bij Trek Benelux en Claudia Van Avermaet, die méér is dan ‘de zus van’, is bij Uitgeverij Lannoo om alles te vertellen over gezonde voeding en een goede levensstijl. Bekijk wie je nog meer in levende lijve kunt ontmoeten in het overzicht van alle Meet & Greets.

Word wijzer

Enkele slimmeriken krijgen op Velofollies de kans iets vertellen over hun vakgebied. Zo kun je dus ook nog iets opsteken dit weekend. Zo is daar Dr. Aurdey Bauget die iets vertelt over de juiste sportvoeding om fietsprestaties te verbeteren, vertelt Joris Verreydt over het belang van een goede fietspositie en legt sportarts Petra Bruggeman uit hoe je het beste blessures op de fiets kunt voorkomen.

Paul Van De Bosch, o.a. voormalig coach van Sven Nys, vertelt over trainen met een vermogensmeter, hoe hij dat vormgeeft bij profploeg Lotto-Soudal, maar óók hoe dit voor recreanten interessant kan zijn. Maar er zijn nog veel meer bijeenkomsten, over recuperatie bij wielrenners, hoe je goed (of beter) kunt leren klimmen en hoe je je voorbereidt op het Vlaamse voorjaar – interessant als je zelf meedoet aan een toertocht rondom een van de Vlaamse klassiekers.

Interviews met (ex-)profrenners

In de ‘Praatarena’ komt een keur aan bekende (ex-)renners langs om mooie verhalen te vertellen. Heb je Tom Boonen dus nooit zien koersen en dacht je dat je hem nooit meer in het echt zou zien? Bezoek op zondag om 11.00 uur het podium in hal 1 en hoor hoe zijn leven er op dit moment uitziet. Verder kun je er terecht voor interviews met Tour-winnaar Jan Janssen, Parijs-Roubaix-winnaar Johan Vansummeren of oud-coureur en wielercommentator José de Cauwer – of een van de andere interessante personen.

Meer info

Velofollies vindt plaats in de Xpo in Kortrijk, van vrijdag 19 t/m zondag 21 januari. Tickets kosten 11 euro in de voorverkoop en 15 euro als je een kaartje aan de deur koopt. Kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen goedkoper naar binnen. Op velofollies.be vind je alle info rondom je bezoek.

Jeanine Laudy
Door Jeanine Laudy

Pas laat de fiets ontdekt, maar inmiddels een enthousiaste wedstrijdrenster op de weg en in het veld. Zorgt op fietssport.nl voor leuke artikelen voor vrouwen.

Dit vind je misschien ook interessant