• Materiaal
  • Gewijzigd op 3 mei 2024

Geen Bike Motion dit jaar

Bike Motion, hét evenement voor liefhebbers van de fietssport, wordt verplaatst naar 21 tot en met 23 oktober 2022. Waarom? Door de grote vraag naar nieuwe fietsen is het voor de merken lastig geworden om de nieuwste producten te presenteren.
Geen Bike Motion dit jaar

Voor de BikeMotion dat eind oktober had moeten plaatsvinden, stond een geheel nieuwe opzet in de steigers. De beurs wordt niet meer gelijktijdig georganiseerd met de Fiets & Wandelbeurs en de EBike Xperience, waardoor de focus weer als vanouds geheel op het sportieve segment komt te liggen.

Daarnaast zet de organisatie in op meer beleving voor de bezoekers door onder andere ontmoetingen te faciliteren met wielerhelden, workshops over trainingsleer en voeding te geven plus meer aandacht voor de mooiste fietsvakanties. 

Maar door de coronapandemie is wielrennen en mountainbiken ongekend populair geworden. Fietsfabrikanten kunnen de vraag naar nieuwe fietsen niet verwerken, waardoor er al maanden leveringsproblemen aan de orde zijn. Diverse merken hebben daarom hun deelname aan de Bike Motion geannuleerd, omdat ze simpelweg geen nieuwe producten kunnen laten zien.

Maximale inspiratie voor alle fietsers

Rachel Jankowsky van Bike Motion: “We hebben met de fietsbranche de afgelopen tijd hard gewerkt aan een totaal vernieuwd concept voor de Bike Motion, om ervoor te zorgen dat we de trendsettende en gevarieerde fietsbeleving kunnen bieden die we willen zijn. Een compleet nieuw evenement, dat de sportieve fietser maximaal kan inspireren. In juni hebben we onze plannen gedeeld met de branche en met bezoekers tijdens een leuke sessie, met medewerking van Thijs Zonneveld, Hidde van Warmerdam en Theo Bos."

"Dat leidde tot ongelooflijk veel enthousiaste reacties. Maar ondanks bevestigingen van mooie merken en inspirerende sprekers, kunnen we dit jaar simpelweg nog niet het volledige plaatje laten zien. Daarom is besloten om de Bike Motion nieuwe stijl te verschuiven naar volgend jaar. Dan gaan we er een nog mooier spektakel van maken.”

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant