• Materiaal
  • Gewijzigd op 24 mei 2017

Gazelle lanceert klassiek raceframe.

Speciaal voor het 125-jarig bestaan keert Gazelle even terug in de wielerwereld met een vernieuwde uitvoering van de Champion Mondial, een klassieker die jarenlang toonaangevend is geweest in het profcircuit.
Gazelle lanceert klassiek raceframe.

Gazelle was al een tijdje verdwenen uit de wielerwereld; in 2002 zetten ze een punt achter de productie van raceframes. Nu, vijftien jaar later, pakt Gazelle de draad weer op met de productie van slechts 125 exemplaren van het klassieke raceframe Champion Mondial.

De Champion Mondial heeft een stalen frame en een carbon voorvork. Net zoals bij het model van weleer is gebruik gemaakt van Reynolds-buizen. Er zijn twee versies: een uitvoering met Reynolds 853 en een met Reynolds 953, die verkrijgbaar zijn in rood, wit en blauw. Dit zijn de drie meest iconische kleurstellingen die de Champion Mondial in de loop der jaren heeft gehad. Het 953-model heeft qua kleurstelling nog een extraatje: het is voor de helft gepolijst voor een nostalgische, verchroomde look.

Vakwerk

Om de jubileumfiets in de geest van de Champion Mondial-familie te ontwerpen en bovendien iets extra’s mee te geven, heeft Gazelle aan de details gedacht. De lugs op de punten waar de bovenbuis aansluit op het balhoofd en de zadelbuis zijn handgemaakt. Ook de plaatsing van de diverse Gazelle-logo’s is vakwerk; die zijn met de hand gegraveerd. Het ontwerp van de staande achtervork is identiek aan de Champion Mondials uit de jaren zeventig en tachtig. De liggende achtervork heeft juist het typische asymmetrische design van frames uit de jaren negentig. Een tapered balhoofd- en zitbuis moeten voor meer stijfheid zorgen. Het frame is tevens geschikt voor Shimano Di2 en Campagnolo EPS met interne batterij.

De Champion Mondial komt in vier maten: 55, 57, 59 en 61 centimeter en in een gelimiteerde oplage van 125 exemplaren. Echt voor de Gazelle-liefhebber dus. De 953-frameset is verkrijgbaar voor 1.892 euro, de 853-set voor 1.250 euro.

 

/img
Champion Mondial Festival

Op zaterdag 10 juni a.s. zal oud-profrenner Hennie Kuiper de vernieuwde Champion Mondial presenteren op het retro-event Champion Mondial Festival Naast deze lancering is er die dag nog veel meer te zien bij de Gazelle-fabriek in Dieren.

Meer info
Wilma Vorselman
Door Wilma Vorselman

Mooi-weer-racefietser en slecht-weer-loper. Gek op de bergen, pasta en cappuccino.

Dit vind je misschien ook interessant