• Materiaal
  • Gewijzigd op 15 februari 2023

Eerste indruk SKS Airmotion 12.0 fietspomp

Een tijdje geleden vroegen we een aantal Fietssport-leden om een korte eerste indruk van de SKS Airmotion 12.0 fietspomp te geven. Dit zijn hun ervaringen met het Duitse luchtkanon.
Eerste indruk SKS Airmotion 12.0 fietspomp
Eerste indruk SKS Airmotion 12.0 fietspomp
Begin deze winter mochten we van SKS een aantal Airmotion 12.0 pompen weggeven aan Fietssport-leden. Voorwaarde was wel dat de winnaars een korte review schreven over de robuuste vloerpomp.

Petra Olthof

  • fietst per jaar: 11.000 km
  • wagenpark: gravelbike, MTB, racefiets

“Het is heel fijn dat de Airmotion een lange buis heeft; ik ben 1,83 meter lang. Ook de display zit hoog en is duidelijk af te lezen. De metalen voet is stevig en daardoor lekker stabiel. Doordat de Aimotion hoog is, pomp je per slag veel lucht in de band. Ik heb hem tot nu toe alleen gebruikt voor mijn gravelbike, dus met een paar slagen zit de band vol (3 bar).”

Jerphaas de Groot

  • wagenpark: racefiets
  • fietst per week: 3x

"De Airmotion is een hoge pomp met een makkelijk afleesbare meter. De hoogte is erg fijn gezien ik zelf 2 meter ben. Daardoor pompt het toch wat makkelijker.  Mijn raceband zat in 42 keer pompen van volledig leeg op 7 bar. De meter zat bij mij ‘los’ in het frame, en het oranje randje dat aan de bovenzijde hoort vond ik in de doos. De meter lijkt hierdoor erg fragiel. Ik gebruik de pomp vrijwel voor elke rit."

Imke Hartogs

  • wagenpark: racefiets, gravelbike, MTB
  • fietst per jaar: 6.500 km

"Het eerste dat opvalt aan deze pomp is de manometer; deze zit in tegenstelling tot veel andere pompen hoog waardoor het fijner is om te pompen. Het aanwijspuntje op de manometer zou wat mij betreft wel iets duidelijker mogen. Daarnaast heeft de Airmotion een brede voet. Hierdoor is-ie stabiel en heb je nog minder kracht nodig tijdens het pompen. De ventielkop is zeer makkelijk te gebruiken en blijft ook bij hogere druk goed zitten. Een zeer gebruiksvriendelijke pomp."

Alies Prins-Zijlstra

  • wagenpark: racefiets, MTB
  • fietst per jaar: 3x week


"Ik heb de pomp nu een aantal keren gebruikt, zowel voor mijn MTB als voor mijn racefiets. De Airmotion is erg gemakkelijk in gebruik: de kop sluit gemakkelijk om het ventiel en blijft goed zitten. Verder is de pomp erg licht in gebruik, maar je moet wel redelijk vaak pompen om de banden te vullen. Het aflezen van de drukmeter beviel me minder goed. In het begin gaf hij de juiste hoeveelheid bar aangaf, maar bij de tweede band van dezelfde fiets gaf hij slechts 25 psi aan - terwijl er meer lucht inzat. Ik moet nog uitvogelen wat er mis is gegaan."
 

Reactie SKS

Op de SKS Airmotion 12.0 (Made in Germany) zit een fabrieksgarantie van 5 jaar. Dus als er iets kapot zou gaan, dan hoef je je geen zorgen te maken. Daarnaast zijn alle onderdelen vervangbaar, waardoor je in feite een pomp voor het leven hebt.

 

Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant