• Toertochten
  • Gewijzigd op 8 december 2016

Zwijndrecht -Zwijndrecht

Veertig jaar geleden werd bij DTC de Mol de tocht Zwijndrecht-Zwijndrecht voor het eerst verreden. Aanleiding was een verdwaalde vrachtwagenchauffeur  die zich melde bij het bedrijf van DTC-lid Jan Jongman.
Zwijndrecht -Zwijndrecht

De chauffeur was op zoek naar het plaatsje Zwijndrecht bij het Belgische Antwerpen maar bleek te zijn aangekomen bij een bedrijf genaamd ‘Van Antwerpen’ in de Nederlandse plaats Zwijndrecht. Vervelend voor de chauffeur die zo’n 200 kilometer de andere kant op moest, maar wat een leuk idee voor een toertocht!  Zo werd het idee voor deze 220km lange pelotonstocht geboren.

Zwijndrecht-Zwijndrecht is een zogenaamde geleide toertocht, wat inhoud dat er in het peloton twee aan twee gereden wordt achter een team van voorrijders. Deze voorrijders staan in contact via portofoons met de andere fietsers en motorrijders die deze rit begeleiden. Er zijn zogenaamde tussenrijders, die het “jojo”-effect zullen opvangen en er is een groep achterrijders, die mensen met pech helpen en terugbrengen naar het peloton.

Ook wordt het peloton begeleid er een grote groep motorrijders die fungeren als verkeersregelaars. In België wordt deze taak overgenomen door de “zwaantjes”, de Belgische motorpolitie.

Op deze manier krijgt iedereen die meerijdt een beetje het idee een ware profrenner te zijn.

2017 is voor de organiserende vereniging DTC de Mol een bijzonder jaar. Allereerst bestaat de club 40 jaar, maar ook dit schitterende evenement Zwijndrecht NL -Zwijndrecht BE bestaat 40 jaar. Daarbij wordt er voor het 10de jaar gereden voor het goede doel KIKA (Stichting Kinderen Kankervrij). DTC de Mol hoopt dat het evenement net als alle voorgaande jaren een mooi succes zal zijn met een prachtige opbrengst voor KIKA.

Meer informatie over het evenement vind je op de site van DTC de Mol.

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant