Toertochten Gewijzigd op 20 april 2022

Zet deze 9x La Vuelta tochten in je agenda

Zet deze 9x La Vuelta tochten in je agenda La Vuelta start deze zomer in Nederland. Om dit te vieren hebben we 9x ‘Spaanse’ toertochten voor je uitgezocht. Van Vamos los Colinas tot La Vuelta Holanda. Mooie rondes die zelfs Speedy Gonzales laten jubelen van plezier. Arriba! Arriba! Ándale!

1

Mathieu Hermans Kleppertocht 2022

Dongen (Noord-Brabant)

Mathieu Hermans Kleppertocht 2022
Mathieu Hermans Kleppertocht 2022 Bekijk deze tocht

Mathieu Hermans verzamelde in de jaren ’80 overwinning als postzegels. Zo kwam hij in de Ronde van Spanje 10x als eerste over de meet. De naar de klepper vernoemde tocht voert je door het trainingsgebied van de oud-renner. In tegenstelling tot Mathieu heb jij wél alle tijd om van natuurpareltjes als de Biesbosch en de Bergsche Maas te genieten. De opbrengst van de tocht komt ten goede aan Gijsje Eigenwijsje, een stichting die ernstig zieke kinderen een gratis weekje weg aanbiedt.

Bekijk deze tocht
 
2

Marianne Vos Wielerfestival

Wijk en Aalburg (Noord-Brabant)

Marianne Vos Wielerfestival
Marianne Vos Wielerfestival Bekijk deze tocht

Marianne Vos is misschien wel de grootste wielrenster aller tijden. Niet verwonderlijk dus dat de Brabantse krachtpatser een eigen wielerfestival heeft. Kies een afstand – 60, 100 of 150 km – en fiets door het gebied waar Marianne eindeloos haar rondjes heeft gedraaid. Vergeet vooral niet van de omgeving te genieten. De rustige route loodst je onder andere door de Biesbosch, Altena en de Bommelerwaard. Terug in Wijk en Aalburg kom je bij met een hapje en een drankje.

Bekijk deze tocht
 
3

Servais Knaven Classic 2022

Etten-Leur (Noord-Brabant)

Servais Knaven Classic 2022
Servais Knaven Classic 2022 Bekijk deze tocht

Een begrip in toertochtland: de Servais Knaven Classic. De klassieker start in Etten-Leur en loopt afhankelijk van de lus die je kiest (blauw, rood of geel) richting het noorden, westen of zuiden. Je bent vrij om een of twee lussen samen te smeden tot een grote ronde van 100 of 150 km. En nu maar hopen dat de organisatie je een paar West-Brabantse kasseienstroken voorgeschoteld. Servais zou het als oud-winnaar van Parijs-Roubaix (2001) maar wat mooi vinden.

Bekijk deze tocht
 
4

Vamos las Colinas

Driebergen (Utrecht)

Vamos las Colinas
Vamos las Colinas Bekijk deze tocht

Als het aan de Driebergse Tour Club ligt, waan je je op maandag 6 juni (Tweede Pinksterdag) even in het zonnige Spanje. De routemeesters van DTC hebben er alles aan gedaan om een fraaie tocht over de Utrechtse ‘colinas’ uit te stippelen. Sprint op een van de heuvels als Speedy Gonzales omhoog en maak kans op een mooie ‘trofeo’. Na afloop is het met tapas en 'cerveza' goed toeven op het Spaanse finishfestival. Hasta luego!

Bekijk deze tocht
 
5

Klimmetjestocht 'Vuelta editie'

Soest (Utrecht)

Klimmetjestocht 'Vuelta editie'
Klimmetjestocht 'Vuelta editie' Bekijk deze tocht

De traditionele Klimmetjestocht staat dit jaar geheel in het teken van de Vuelta. De route neemt je mee naar het dak van de Utrechtse Heuvelrug en volgt een stuk van de tweede etappe van de Spaanse ronde. Kies voor 70, 95 of 130 km en doe mee aan het speciale Vuelta KOM-klassement. Weer aangekomen bij het clubhuis van Tempo Soest staan overheerlijke paella of tapas, en frisse versnaperingen op je te wachten. Vamos.

Bekijk deze tocht
 
6

La GraVuelta 2022

Utrecht (Utrecht)

La GraVuelta 2022
La GraVuelta 2022 Bekijk deze tocht

Stop gravel, het Gooi en Spaanse vibes in een blender, schud de boel flink door elkaar en je krijgt… La GraVuelta. Deze gravelcocktail laat je harder zweten dan een stierenvechter. Waar anders vind je zinderend mooie kiezelstroken, zuidelijk aandoende villa’s en een 112 meter hoge kerktoren die niet onderdoet voor de Sagrada Família? Het gave gravelfeestje eindigt na 75 km in een gezellige festivalsfeer in het centrum van de Domstad.

Bekijk deze tocht
 
7

Speer van Rijsbergen

Rijsbergen (Noord-Brabant)

Speer van Rijsbergen
Speer van Rijsbergen Bekijk deze tocht

Johan van der Velde werd de Speer van Rijsbergen genoemd. Treed in de voetsporen van voormalige sprinter door mee te doen aan de gelijknamige toertocht. De vierde editie van de tocht dompelt je onder in het prachtige Brabantse land. Voor eten, drinken en Bourgondische gastvrijheid wordt uiteraard gezorgd. Bij de finish op Sportpark de Laguiten mag je een sprintje trekken, maar rustig uitrollen kan natuurlijk ook.

Bekijk deze tocht
 
8

Toerversie La Vuelta Holanda - Breda

Breda (Noord-Brabant)

Toerversie La Vuelta Holanda - Breda
Toerversie La Vuelta Holanda - Breda Bekijk deze tocht

Voordat het Spaanse wielercircus neerstrijkt in Breda, kun jij de derde etappe van La Vuelta alvast verkennen. Je fietst hier door de bakermat van de Nederlandse wielersport. In dorpen als St. Willebord, Alphen Chaam en Hoogerheide wordt de koers bijna als religie beschouwd. De vele kapelletjes nodigen in ieder geval uit om in de remmen te knijpen en je wielerzonden te overdenken. Gelovig of niet, op het finishterrein op de Grote Markt in Breda is iedereen weer gelijk.

Bekijk deze tocht
 
9

Toerversie La Vuelta Holanda - Utrecht

Utrecht (Utrecht)

Toerversie La Vuelta Holanda - Utrecht
Toerversie La Vuelta Holanda - Utrecht Bekijk deze tocht

La Vuelta schiet op vrijdag 19 augustus met een ploegentijdrit in Utrecht uit de startblokken. Een kleine week voor de profs door de straten van de Domstad knallen kun jij meedoen aan La Vuelta Holanda. Je hebt de keuze uit 85, 115 en 165 km. De tocht volgt zoveel mogelijk de officiële route van de tweede etappe. Dat betekent genieten van stoere slingerdijken, dichte bossen en Utrechtse heuvels.

Bekijk deze tocht
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
Ard Krikke

Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant

 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen