Toertochten Gewijzigd op 9 juni 2021

Wanneer kun je weer een toertocht rijden?

Rijden in een groep? Check! Maar, wanneer kun je weer een toertocht rijden? Dat kan binnenkort. Tochtorganisatoren moeten namelijk eerst toestemming van de gemeente krijgen. Krijgt een organisator groen licht? Dan komt de tocht terug op de kalender.

Wanneer kun je weer een toertocht rijden?
Wanneer kun je weer een toertocht rijden?

Door de lobby van wielersportbond NTFU en andere buitensportbonden ziet het ministerie van VWS eindelijk in dat tochten een veilige buitensportactiviteit zijn. Zeker nu er steeds meer versoepelingen zijn. Tot op heden schakelden overheid, veiligheidsregio’s en gemeenten deze activiteiten - geheel ten onrechte - gelijk met publieke evenementen zoals popconcerten en cultuurfestivals. Dit terwijl de kenmerken en risico’s van toertochten totaal anders zijn.

Toestemming gemeente

Een tocht kan alleen met toestemming van de gemeente plaatsvinden. De NTFU heeft daarom toertochtorganisatoren opgeroepen contact op te nemen met de gemeente(n) en een plan te maken voor een veilige en verantwoorde tocht. Ze moeten bijvoorbeeld maatregelen nemen om drukte te voorkomen. Dat kan door voorinschrijving via Fietssport.nl, ons inschrijfsysteem Scan & Go én een indeling in tijdvakken. Daarnaast moeten er tal van hygiënemaatregelen genomen worden om besmettingen te voorkomen.

Houd de kalender goed in de gaten

Krijgt een toertochtorganisator groen licht van de gemeente? Dan komt de tocht (terug) op de toertochtenkalender. Inmiddels staan de eerste tochten op onze kalender en er volgen zeker meer. Houd daarom Fietssport.nl/toertochten goed in de gaten. Uiteraard houden we je op de hoogte zodra je écht kan gaan plannen.

Sta goed voorbereid aan de start

Met deze 7 tips sta je straks goed voorbereid aan de start. 

Foto's: Classico Giro Utrecht

Dit vind je misschien ook interessant

 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen